Skal prosjektere politiets beredskapssenter

 
Skal prosjektere politiets beredskapssenterBildet: Kirsti Engebretsen Larssen, divisjonsdirektør i COWI. 
COWI, Nordic Office of Architecture AS og Erichsen & Horgen er valgt til å prosjektere nytt beredskapssenter for politiet.
Statsbygg har inngått kontrakt med arkitekt og tekniske rådgivere for prosjektering av skisseprosjektet for politiets beredskapssenter. Senteret er planlagt lokalisert på Alna i Oslo.

I samarbeid med Nordic Office of Architecture AS og Erichsen & Horgen (rådgivende ingeniører VVS) har COWI inngått kontrakt med Statsbygg på planlegging av politiets beredskapssenter.
Beredskapssenteret er et sivilt formålsbygg og skal blant annet huse beredskapstroppen, politihelikoptertjenesten og hundetjenesten. Dette er tjenester som er underlagt Oslo politidistrikt, men som har landsdekkende oppgaver.

- Det er spennende og motiverende å arbeide sammen med en så kompetent byggherre som Statsbygg. Deres fokus på miljøriktige løsninger og innovasjon, gjør at vi som rådgivende ingeniører både får brukt vår kompetanse, men samtidig må strekke oss ytterligere. Vi er avhengig av byggherrer som Statsbygg for å kunne utvikle oss. Beredskapssenteret med all sin kompleksitet og funksjonalitet er i tråd med COWIs satsningsområder, sier Kirsti Engebretsen Larssen, divisjonsdirektør i COWI. 

- Det utmerkede samarbeidet med Nordic Office of Architecture AS og Erichsen & Horgen, har enda en gang materialisert seg i et spennende samfunnskritisk prosjekt. Gruppen har flere felles referanser blant annet har vi samarbeidet om nytt sykehus i Østfold, sier hun. 

Tomten på Alna er på 30 mål, og eies i dag av Rom Eiendom. Rask adkomst til beredskapssenteret har vært et viktig moment med tanke på lokalisering. Det legges opp til en statlig planprosess for regulering av tomten, og det er viktig å sikre gode og helhetlige løsninger, der også jernbanens fremtidige behov på Alnabru ivaretas.

Det er anslått at det vil ta om lag fem år å etablere et nytt beredskapssenter i Oslo, dersom prosessen går som forutsatt. Politidirektoratet er Statsbyggs oppdragsgiver. Arbeidet starter umiddelbart, og skisseprosjektet planlegges ferdigstilt i løpet av høsten 2014.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår