Skal rehabilitere bofelleskap i Austvoll

 
Skal rehabilitere bofelleskap i AustvollBildet: Deler av bygningsmassen ved Soltun og Bjørketun skal rives, og det skal etableres en forbindelsesgang, ny vinterhage og nytt fellesareal, til sammen ca. 265 kvm.
AKTUELLE PROSJEKTER: Austevoll kommune søker totalentreprenør til ombygging og tilbygg ved eksisterende bofellesskap Soltun og Bjørketun på Storebø.

Av Bjørn Laberg

Bofellesskapene Soltun og Bjørketun i Austevoll kommune, Vestland fylke, skal utbedres og ombygges for å tilfredsstille krav til omsorgsboliger med heldøgnspleie og -omsorg. Boligene ligger i tilknytning til Austevoll pleie- og omsorgssenter. Deler av bygningsmassen skal rives, og det skal etableres en forbindelsesgang, ny vinterhage og nytt fellesareal, til sammen ca. 265 kvm.

Prosjektet vil bli en videreføring av prinsippene for byggingen av eksisterende sykehjem. Arkitektur, form, teknikk og materialbruk videreføres, med oppdaterte kvaliteter.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Det eksisterende bygningsmassen i Bjørketun består av fem omsorgsboliger hvor bad skal rehabiliteres med nye sanitærinstallasjoner. Det skal oppføres et tilbygg med tilhørighet til omsorgsboligene i Bjørketun og forbindelsesgangen. Her etablereres det nye fellesrom. I Soltun skal 6 bad rehabiliteres og fellesrom skal ombygges.

• Ventilasjonsanlegg skal leveres med komplett integrert automatikk med modbus-kommunikasjon ferdig tilkoblet og komplett visualisert og integrert med SD-anlegget. For å kunne benytte Optimizer på SD-anlegget skal all luft passere gjennom et VAV spjeld med modbus-kommunikasjon tilkoblet SD-anlegget.

• Entreprenør skal dimensjonere og velge luftbehandlingsutstyr slik at de spesifiserte lyd- og klimakrav oppnås og kravet til økonomisk drift og vedlikehold ivaretas.

• I Bjørketun beholdes eksisterende elektriske varmekabler i bad, og det vil derfor være aktuelt å få inn flere luft/luft varmepumpe som grunnlast for resten av bygningsmassen. Dette kan være i form av single uniter eller et splittsystem, men en utedel hvor beboerrom og fellesrom skal oppvarmes.

• I Soltun ligger det eksisterende vannbåren gulvvarme, og vegg med fordelerskap i vil bli flyttet lengre inn i badet på beboerrommene. Det er medtatt jobb til å flytte disse fordelerskapene. Varmeanlegget skal dekke transmisjons-, infiltrasjons- og ventilasjonstap.

• På baderomsgulv er det i dag varmekabler fra byggeår (2004), disse skal kontrollmåles og kobles til på nytt. Disse skal kunne overstyres sentralt, i tillegg til lokal justering.

• Det prosjekteres framlegg av sterk- svakstrøm og tilkobling av tilluft- og avtrekksvifter, motorer, pumper, spjeldmotorer, shuntventiler, radiatorventiler, følere, CO2-givere, energimålere, strømmålere, vannmålere mv. for anleggene.

Kommunen ønsker å få utført dette i 2 trinn:
Trinn 1: Ferdigstillelse med brukstillatelse av Bjørketun, inkludert ny forbindelsesgang og utomhusanlegg med ny veg.

Trinn 2: Ferdigstillelse av Soltun med ferdigagattest for hele tiltaket.

I hele byggeperioden av trinn 1 skal det være full drift av Soltun og hele det øvrige sykehjemmet. Byggetrinn 1 skal være ferdigstilt for midlertidig brukstillatelse før byggetrinn 2 igangsettes. 

Byggetrinn 1 Bjørketun ferdigstillelse: antatt til 2. kvartal 2021

Byggetrinn 2 Soltun ferdigstillelse: antatt til 3. kvartal 2021

Tilbudsfrist: 14. desember 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Austevoll kommune

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår