Skal spille seg til mindre smitte

 
Skal spille seg til mindre smitteBildet: Interaktivitet i spill gjør at man husker informasjonen bedre, erfarer Rambøll.
I takt med at samfunnet gradvis åpner seg igjen, strømmer mange tilbake til kontorene. I gratis-appen "Prevent Infection offices" (Forebyg smitte kontorer) kan du spille deg til hvordan du unngår smitte.

Ifølge siste rapport fra Folkehelseinstituttet vil vi kunne se en økning i smittede tilfeller framover. For mange forlater nå hjemmekontorene, noe den økte trafikken på veiene og antall folk på kollektivtransport i rushtiden vitner om.

- Det er superhyggelig å treffe kolleger igjen og slå av en prat ved kaffemaskinen istedenfor på Teams eller Skype. Ikke desto mindre viktig er det at vi fremdeles passer på at vi verken smitter eller blir smittet slik at samfunnet kan forbli åpnet, sier direktør for Miljø & helse i Rambøll Norge, Vibeke Riis, i en pressemelding.

Appen "Prevent Infection offices" (ForeBYG smitte på kontoret" som Rambøll har utviklet, skal gi råd og veiledning i konkrete situasjoner gjennom gamification.

Bruker spill som læringsverktøy

Appen er laget som et spill der man beveger seg rundt i gjenkjennelige hverdagssituasjoner hvor det kan være en smitterisiko, fra man reiser hjemmefra til man kommer på kontoret. Man blir trent opp til å unngå smitte i for eksempel heisen eller på bussen til jobben.

- Det er naturlig at mange ansatte fortsatt kan være bekymret for smitte når de skal tilbake til kontoret. Derfor er det viktig at alle blir møtt med konkrete råd og retningslinjer. For det er nettopp når vi skal tilbake til det vante at vi trenger en påminnelse om at vi ikke kan oppføre oss akkurat slik vi kunne før, sier Vibeke Riis.

Appen bygger på suksessen med en lignende app som ble utviklet for å begrense smitte på norske byggeplasser. Den lå på andre plass av mest nedlastede apper i slutten av april, ettersom mange byggeplasser har vært åpne under korona-krisen.

Virtuelle scenarier

Rambøll utvikler også 3D-treningssimulator-spill om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø og HMS, som skreddersys til hvert enkelt sted.

- Vi har erfart at interaktiv, digital læring er den mest effektive måten å endre adferd på. Vi har for eksempel bistått kunder med å innføre nye rutiner rundt adferd på byggeplassen, som har resultert i en nedgang av arbeidsulykker, sier senior rådgiver i HMS og SHA i Rambøll, Håvard Gilja, som har vært med å utvikle appen.

ForeBYG Smitte er tilpasset norske myndigheters krav og retningslinjer og kommer på norsk og engelsk. Appen er gratis, og tilgjengelig i web-versjon for PC samt på Google Play for Android-telefoner. Den vil snart være tilgjengelig i App Store.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår