Skaper fremtidens prøvestasjon

 
Skaper fremtidens prøvestasjonBildet: Fra venstre: Jørgen Andresen, Salgsingeniør Schløsser-Møller Kulde AS, Sindre Gruben Olsen, Ettermarkedssjef Therma Industri AS, og Stig Rath.
VKE, foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi, vil ha ny prøvestasjon som passer bedre til læreplanmål og lærlingers erfaring fra læretiden.

Dagens prøvestasjon ved Kuben Yrkesarena består av en rigg der oppgaven er nesten lik for hver kandidat.
– Vi ønsker en ny prøvestasjon spisset mot læreplanmålene og mer tilpasset det lærlingene har jobbet med i læretiden sin, sier Stig Rath, bransjesjef Kulde i VKE i en pressemelding.

Mer elektro, automasjon og feilsøking
For å forme fremtidens prøvestasjon har VKE fått med seg Jørgen Andresen, medlem av prøvenemnden i Oslo, og Sindre Gruben Olsen, tidligere VM-deltager og ansvarlig for oppgavene til Yrkes NM.
– Bestillingen fra medlemsbedriftene er mer elektro, automasjon og feilsøking, samt kortere gjennomføringstid, forteller Rath.

Klart i løpet av 2019
Først skal arbeidsgruppen finne ut hvilke faglige utfordringer som er felles for alle kulde- og varmepumpemontører. Deretter blir utfordringen å se om det er mulig å lage oppgaver på prøvestasjonen som passer enten man bare gjør montasje eller service, og om man kommer fra varmepumpesektoren, komfortkjøling, dagligvare eller industri.

– I løpet av 2019 skal dette munne ut i en fagprøve basert på det lærlingen har vært gjennom i lærebedriften, hvor kandidaten trekker tilfeldige oppgaver fra ulike deler av læreplanen, opplyser Rath.

Kilde: VKE

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår