Slik blir Grandkvartalet i Larvik

 
Slik blir Grandkvartalet i Larvik(Illustrasjon: Dark Arkitekter AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: I løpet av året starter utbyggingen av Grandkvartalet i Larvik. Et prosjekt som skal bidra til at Larvik blir en mer attraktiv by for både innbyggere og tilreisende, sommer som vinter. Et prosjekt som inneholder både boliger, utvidelse av Grand Hotel, moderne møtesenter, kontorer, butikker og grønne byrom.

Av Tore Kubberød

Det er Grandkvartalet AS som er tiltakshaver for prosjektet som av Byggfakta Live er kostnadsberegnet til et sted mellom 100 og 150 millioner kroner. Med utbyggingen har Grandkvartalet AS store visjoner om at Larvik skal bli en mer attraktiv by og at sentrum i byen skal vitaliseres slik at det skapes vekst og at vandringen mellom torget og indre havn skal bli en spennende opplevelse.

Det er et sammensatt prosjekt som man trolig kommer i gang med byggingen av i løpet av 2018. Det vil bli bygget et antall ulike leiligheter med stort mangfold. Boligene vil være både små leiligheter, familieleiligheter for unge med gode utearealer for barn, seniorboliger med ekstra service og fellesarealer samt eksklusive leiligheter med panoramautsikt.

Grand Hotel, som allerede ligger i kvartalet, skal utvides med nye rom og et nytt og moderne møtesenter. Det vil også bli etablert en helt ny restaurant og bar, og selskapslokalene skal moderniseres og utvides.

Grandkvartalet vil også inneholde effektive og moderne kontorlokaler, som man ønsker skal skaffe mange nye arbeidsplasser til Larvik sentrum. Det vil også bli plass til mange nye butikker på gateplan både i Romberggata, langs Prinsegata og inn mot den store torgplassen midt i Grandkvartalet.

Grandplassen blir selve hjertet i Grandkvartalet. Plassen skal bli en åpen og levende møteplass for de som bor og arbeider her, samt forbipasserende. Plassen vil ligge i tilknytning til kafeer, butikker og ha en hyggelig atmosfære. Det er også aktuelt med en mathall med kafeer og tilhørende delikatessebutikker fra lokale produsenter og leverandører. Passasjen som lages gjennom kvartalet skal binde sammen sentrum og indre havn.

FAKTA

Grandkvartalet

Larvik, Vestfold

Byggestart: Oktober 2018

Verdi: 100-150 millioner kroner

Tiltakshaver: Grandkvartalet AS

Entrepriseform: Totalentreprise

RI Reguleringsplan: Dark Arkitekter AS

Arkitekt forprosjekt: Dark Arkitekter AS

Arkitekt forprosjekt: Siv.ark. MNAL Inge Lødner

RI grunn: Multiconsult AS Drammen

RI byggeteknikk: ÅF Engineering AS

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår