Slik er Statsbyggs nye BIM-krav

 
Slik er Statsbyggs nye BIM-krav(Foto: Statsbygg).
Statsbygg lanserte den nye versjonen av kravene til BIM-leveranser - SIMBA - på et frokostmøte fredag. Rundt 170 interesserte møtte opp ved Statsbyggs hovedkontor i Oslo for å delta på lanseringen.
Pågangen var så stor at påmeldingen til møtet måtte lukkes bare ett døgn etter at den åpnet.
 
På møtet gikk noen av de fremste BIM-kjennerne fra Statsbyggs faglige ressurssenter gjennom de nye kravene. De viste også frem et nytt digitalt verktøy, som sjekker at dataene som legges inn i BIM-modellene er gode nok. 
Verktøyet vil bli innfaset i alle pågående prosjekter. I nye prosjekter gjelder de nye kravene fra 1. januar 2020.
- De nye kravene vil føre til økt samhandling mellom prosjekterende og utførende aktører i byggeprosjekter. De gjør også at vi sikrer kvaliteten på dataene som legges inn i BIM-modellene. Dermed kan potensialet deres tas ut i langt større grad enn i dag, sier direktør Anders Fylling for faglig ressurssenter, ifølge en pressemelding fra Statsbygg.
 
Bimmenes konge
På frokostmøtet ble det også avslørt hva de nye BIM-kravene skal hete.
Frem til nå har de gått under navnet «BIM-manual», men siden det ikke lenger er dekkende, utlyste Statsbygg en navnekonkurranse. Også den viste seg å være svært populær: 240 forslag kom inn.
Blant mange spenstige bidrag landet juryen til slutt på det Disney-inspirerte SIMBA (Statsbyggs InformasjonsModell-krav for Bygg og Anlegg).
- Et sterkt og godt navn på et sterkt og godt produkt. Nå gleder vi oss til at bransjen tar de nye kravene i bruk. Dette er et stort steg på veien mot realiseringen av Digitalt veikart, sier Fylling i meldingen.
 
Med SIMBA blir flere krav, som frem til nå har vært veiledende, obligatoriske og skal leveres som en del av ferdigstillingen. BIM skal bli en sentral del av FDVU-dokumentasjonen, og skal brukes i hele byggets livsløp.
 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår