Slik får trærne i byen plassen den trenger for å vokse

 
Slik får trærne i byen plassen den trenger for å vokse
Trær bidrar til forbedret luftkvalitet og et mer levende bymiljø. De produserer oksygen og gir velkommen skygge, samt grønne innslag i byene. Men de kan også skape kostbare ødeleggelser. I dag må mange trær i byer kjempe for å kunne vokse sunt, og de ender ofte opp med å ødelegge overflaten for å finne vann.

Det er derfor behov for smarte løsninger som gjør det mulig å plante trær i byene uten å ødelegge befestede områder. Stadig flere kommuner får nå på plass rotkammersystem i byene for å fjerne risikoen for at røtter trenger gjennom veier, fortau og rørledninger, og for å sikre at røttene får tilstrekkelig med vann og næringsstoffer.

Hos Wavin har vi et stort fokus på smarte løsninger som sikrer bedre beskyttelse av miljø og infrastruktur.

Med systemet Wavin TreeTank® har vi utviklet en løsning som kan kombinere komprimert og ukomprimert jord, som er det beste for trærne. På grunn av de modulære egenskapene kan Wavin TreeTank® enkelt tilpasses størrelsen på det ønskede treet, og eksisterende og nye rør kan deretter enkelt integreres i løsningen. De modulære kassettene med integrerte låsekiler er raske og enkle å installere, og siden jordfyllingen kan utføres med gravemaskin i stedet for håndkraft, reduseres de trafikale ulempene for de som ferdes på veier og i gater.

Slik skaper en plass til både trafikk og trær midt i byen
Her kan du lese om hvorfor København kommune valgte å jobbe med Wavin TreeTank® i det nye nabolaget Østre Gasværk.

Trær spiller en viktig rolle i forhold til klimaet vårt, men også når det gjelder helse og trivsel blant mennesker i byen. I storbyer som København er det imidlertid ikke alltid like lett å være et tre når du må kjempe mot asfalterte veier, fortau og sykkelstier.

Prosjektleder Henrik Sølbeck Schmidt sto overfor noen viktige beslutninger da han jobbet med Barslunds prosjekt i Svendborggade på Østerbro. Det nye nabolaget rundt Østre Gasværk trengte mange nye parkeringsplasser, fortau og sykkelstativ – men hva med trærne? Det var ikke lett å få kabalen til å gå opp.

«Ofte er man nødt til å senke kabler for å få plass til trær, men ved å bruke TreeTanks® i forskjellige størrelser og dimensjoner var det mulig for oss å plante trærne over kablene og fortsatt gi trærne den plassen de trenger.»

Henrik Sølbeck Schmidt, prosjektleder hos Barslund A/S

De grønne oasene skaper liv i ethvert miljø og øker innbyggernes trivsel. Problemet er bare at trær trenger god plass for å kunne vokse optimalt. Dessuten er det ofte mer krevende å bygge i storbyer, fordi røttene til trærne har en tendens til å søke oppover – og asfalt og annet dekke er ofte i veien for vannet som trærne trenger.

Løsningen var Wavin TreeTank®
Etter å ha samarbeidet med Wavin klarte Barslund å finne en løsning med Wavin TreeTank® som både løste trærnes behov for optimale vekstforhold og overflaten i området. Rotkammersystemet hjelper treet med å utvikle seg fritt uten at trærne skyver røttene opp gjennom fortauene og veiene, og dermed ødelegger urbane områder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår