Sluttfører finsk pilotprosjekt innen jordvarme

 
Sluttfører finsk pilotprosjekt innen jordvarmeBildet: Matti Pentti (t.v.) og Tero Saarno i St1
Det nordiske energiselskapet St1 starter nå siste boringsfase av sitt pilotprosjekt innen jordvarme i Otaniemi, Finland.

Den første 6,4 kilometer dype jordvarmebrønnen ble ferdigstilt i fjor, og siste del av boringen av den andre brønnen – som nå er 3,3 kilometer dyp – starter nå i september.

- Når pilotprosjektet er klart i 2020, vil anlegget være verdens dypeste produksjonsanlegg for geotermisk energi, som produserer varme fullstendig utslippsfritt, sier Matti Pentti, direktør for jordvarme i St1, i en pressemelding.

Boreutstyr ble montert ved anlegget i august, og seismologiske måleinstrumenter skal monteres på stedet for å samle inn data både om den kommende boringen, og om anleggets produksjonskapasitet. Borearbeidet vil foregå fram til februar 2020.

– Vi borer i hardt finsk grunnfjell av granitt og det er utfordrende. Når det er fullført, vil anlegget i Otaniemi være det dypeste jordvarmeproduksjonsanlegget i verden. Målet er å først repetere konseptet i de nordiske landene, som vil gi et nytt, storskala utslippsfritt alternativ innen bærekraftig varmeproduksjon.

Prosjektet har ført finsk geoenergiekspertise opp på globalt nivå – både hva gjelder boring, stimulering og vannflytanalyse, sier Pentti.

Når anlegget i Otaniemi er ferdig, vi det kunne dekke opptil 10 prosent av byen Espoo sitt behov for fjernvarme.

Se video om St1s geotermiske pilotprosjekt her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår