Smart bruk og lagring av energi

 
Smart bruk og lagring av energiBodil Motzke, Paul Lehne og Magnhild Kallhovd på byggeplassen på Brynseng skole. Skolen sto ferdig høsten 2017 og har solcellepaneler på fasaden mot sør.
Undervisningsbygg inviterer sammen med blant andre store byggherrer som Statsbygg, Trøndelag fylkeskommune, Akershus fylkeskommune, Oppegård kommune, Østfold fylkeskommune og Omsorgsbygg til en konferanse om energiproduksjon fra solceller.

Undervisningsbygg inviterer til leverandørdag med energiproduksjon på bygg som tema.
I dag har en rekke offentlige bygg solceller på tak og fasader som produserer energi byggene selv ikke har behov for. Bygg kan levere opptil 100 kW til strømnettet, men på solfylte dager vil det produseres energi over denne grensen. Hva skjer med denne overskuddsstrømmen byggene produserer? Dette spørsmålet er bakgrunnen til at vi nå står nå samlet og stiller krav til smarte løsninger for lagring og smart bruk av energien som produseres. Det behøves et utviklingsløp og vi må se på hindringer i dagens rammevilkår og regler.

Samspill
På leverandørdagen legger vi opp til et godt samspill mellom offentlige og private aktører for å få frem de gode løsningene og legge opp til egnet prosess videre. Denne leverandørdagen er første steg på veien for å få til gode løsninger som kan skaleres opp og tas i bruk av flere.

Vi skal også ha speed-dating slik at leverandørene blir bedre kjent med hverandre. Les mer om det i invitasjonen.

Velkommen til leverandørdag 6. mars
Her vil vi gå både i dybden på den spesifikke utfordringen, men skal også vise bredden og markedspotensialet for de gode løsningene på både statlig, fylkeskommunalt og kommunalt nivå siden flere virksomheter ønsker det samme. Leverandørene vil også inviteres til et spesifikt løp med Plan og designkonkurranse (lyses ut 6. mars).

TID: 6. mars kl. 8:30-11:00
(servering og registrering fra 8:30 – 9:00)
STED: Undervisningsbygg sine lokaler i Grensesvingen 7, Helsfyr i Oslo
Meld deg på her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår