Smart samarbeid

 
Smart samarbeidIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
I alt 11 nettselskap på Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge, med til sammen ca. 700.000 nettkunder, skal samarbeide om innføring av smart strøm (AMS).

Dermed er Norges største samarbeid om anskaffelse, montasje og drift av nye automatiske strømmålere en realitet.

Nettselskapene BKK Nett, Haugaland Kraft, Helgeland Kraft, Nordlandsnett, NTE Nett, SFE Nett, SKL Nett, Sognekraft, Sunnfjord Energi, TrønderEnergi Nett og Varanger KraftNett har nylig undertegnet en samarbeidsavtale om felles innføring og drift av AMS. I tillegg til disse 11 er ytterligere 14 nettselskap tilknyttet samarbeidet. Totalt utgjør denne smart strøm alliansen ca 700.000 nettkunder.

- Det er liten tvil om at dette er og blir et utfordrende prosjekt, men med god tilgang på ressurser og unik kompetanse fra deltakende selskap er jeg sikker på at dette samarbeidsprosjektet vil lykkes. Gjennom denne nye alliansen av nettselskap viser vi både vilje og evne til samarbeid som i flere sammenhenger trekkes frem som suksessfaktor for fremtidig drift av strømnettet, sier Hans Terje Ylvisåker, programsjef i smart strøm i Vestlandsalliansen (SiV). Han har siden 2013 ledet AMS-samarbeidet i Vestlandsalliansen. Ylvisåker vil fortsette som programsjef i det utvidete samarbeidet.

Det felleseide driftsselskapet Validér skal forvalte og drifte sentralsystemet for innsamling og behandling av alle måledata fra de nye automatiske strømmålerne som de 25 samarbeidende nettselskapene skal ha installert hos kundene sine innen 1.1. 2019. Samarbeidet forventas å gi betydelige gevinster i reduserte investeringskostnader og ikke minst reduserte årlige driftskostnader sammenlignet med separat drift.

- Etableringen av et eget driftsselskap og måten selskapene i Vestlandsalliansen har samarbeidet på gjorde det naturlig for TrønderEnergi Nett å utrede muligheten for å ta del i samarbeidet. Vi ser tydelige skalafordeler ved å gå sammen om felles innføring og drift, sier Bård Olav Uthus, administrerende direktør i TrønderEnergi Nett.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår