Søker totalentreprenør til barnehageprosjekt

 
Søker totalentreprenør til barnehageprosjektIllustrasjon: Hlm arkitektur AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Bjørnafjorden kommune inviterer totalentreprenører til åpen tilbudskonkurranse for prosjekt nye Jettegryto barnehage i Eikelandsosen.

Av Bjørn Laberg

Bjørnafjorden kommune skal rive eksisterende barnehage og bygge nye Jettegryto barnehage i to etasjer og ca. 1.040 kvm.

Rivning er en del av totalentreprisen. Eksisterende infrastruktur øst for bygget må legges om. I tilknytting til bygget skal det bygges parkeringsplasser for brukere og opparbeides ute -og lekearealer. Det skal blant annet medtas pilevekster for forming av 3 stk. hytter i sørøstre del av uteområdet. 

Skisseprosjekt og funksjonsbeskrivelse er utarbeidet av Hlm arkitektur AS, Smedsvig Landskapsarkitekter AS og Multiconsult AS. 

Bygget er satt sammen av seks mindre bygg med saltak, der 4 av byggene har en etasje, og 2 av byggene går over 2 etasjer. (I tillegg uteboder mm) Bærende innervegger- og yttervegger utføres hovedsakelig i massivtre. 

Bildet: Pilevekster for forming av 3 stk. hytter skal etableres

Litt fra VVS-delen av funksjonsbeskrivelsen:

• Energibruken i bygget skal tilfredsstille passivhus standard. Luft/vann-varmepumpe med uteluft som varmekilde. Vannbårent varmedistribusjonssystem med varmeavgivere gulvvarme og eventuelt radiatorer. Luft/vann-varmepumpen brukes også til forvarming av tappevann.

• Det skal i all hovedsak omlegges tre kommunale ledninger, som vil komme i konflikt med den nye barnehagen. Eksisterende kommunale VA-ledninger øst for barnehagen, vil komme nærmere enn 4 meter fra plassering av konstruksjoner, og må dermed flyttes lenger øst. 

• Byggets varmeanlegg skal være lavtemperaturanlegg. Temperaturnivået i varmeanlegget må velges og optimaliseres slik at spesifisert krav til årlig energidekning for varmepumpen tilfredsstilles. Alle varmebatterier i ventilasjonsanlegg skal være vannbårne. Varmeanlegget dimensjoneres med nødvendige kapasiteter for å opprettholde 22°C innetemperatur.

• Det skal fortrinnsvis benyttes prefabrikkerte ventilasjonsaggregater uttestet på fabrikk. Aggregater leveres med integrert automatikk, med kommunikasjon til SD-anlegg.

• Luftbehandlingsanlegget skal utføres med behovsstyrt ventilasjon, dimensjonert for å dekke ventilasjonsbehovene i barnehagen. Varmetilførsel fra solvarme reduseres ved bruk av effektiv solavskjerming. Kjøling utføres ved bruk av kald uteluft i den kalde delen av året, og nattdrift av aggregat i sommerhalvåret. Det vil ikke bli benyttet mekanisk kjøling.

• Solcellepanel skal installeres på tak, totalt cirka 325 kvm. Solcelleanlegget skal leveres med et online overvåknings- og styringssystem. Parameter som produsert solstrøm, byggets strømforbruk, solstråling og lokale værforhold skal kunne vises på skjerm. 

• Som fremtidig trykkreduserende tiltak, skal denne entreprenør levere radonbrønner sammenkoblet med rørledninger og oppstikk, for fremtidig tilkobling til friluft med kanal og vifte.

FAKTA

Tiltakshaver: Bjørnafjorden kommune
Tilbudsfrist: 14. oktober 2021
Verdi: cirka 40 millioner
Konkurransegrunnlag: Odin Prosjekt AS, avd. Oslo
Entrepriseform: Totalentreprise
Arkitekt forprosjekt: HLM arkitektur AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår