Søker totalentreprenør til bergvarmeprosjekt

 
Søker totalentreprenør til bergvarmeprosjektIllustrasjonsbilde
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune inviterer til konkurranse om etablering av brønnpark og bergvarmepumpe(r) ved sykehjem.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet gjelder anskaffelse av bergvarmepumpe(r), inkludert alt tilhørende arbeid, ved Brevik sykehjem. Brevik sykehjem har vannbårent varmeanlegg med tur-/retur-temperatur 80/60. Det er en kurs til varmebatteri og to kurser til radiatorer. Det er en el-kjel i bygg A på 245 kW med maksimalt effektuttak på 170 kW, samt en el-kjel i bygg C på 90 kW med ukjent maksimalt effektuttak. 

Litt fra kravspesifikasjonen: 

• El-kjelene beholdes som backup/spisslast og skal lett kunne tas i bruk for 100 % drift hvis varmepumpen av en aller annen grunn er ute av drift. Varmekilder er radiatorer, samt vannbasert varmebatteri i tre ventilasjonsanlegg.

• Ventilasjonsanlegget i bygg C (360.01) er fra 2010 med varmebatteri dimensjonert for tur /returtemperatur 80/60 °C. For bygg A og B er det pr dato to eldre ventilasjonsanlegg som er plassert på loft i bygg B. Disse skal i løpet av 2021 byttes ut og får bedre varmegjenvinnere samt varmebatteri dimensjonert for tur-/returtemperatur 50/35 °C. 

• På grunn av forbedret varmegjenvinning ventes det at effektbehov for ettervarmebatterier blir en del lavere enn dagens situasjon. Oppvarmingsbehovet skal dekkes med en varmepumpe basert på væske/vann med trinnløs/inverter-styrt kompressor.

• Rørføring mellom fyrrom: Det ligger rør i bakken utenfor bygningenes vestside. Disse var tiltenkt brukt til påkobling for fjernvarme med påkobling v/parkeringsplass overside. Det er DN 50 til bygg A og DN 65 til bygg C. Entreprenør står fritt til å benytte disse som tur-/retur mellom bygg A og bygg C.

• Samlet avgitt effekt for væske-/vann-varmepumpe(r) skal minimum være 80 kW ved -5 °C utetemperatur og 55°C utgående vanntemperatur. SCOP skal ved disse temperaturene være minst 3,4.

• Varmepumpen (e) skal kunne tilknyttes byggets SD-anlegg via BACnet der alle data fra energimåler fremkommer og SCOP kan beregnes. Brønnpark skal etableres i anvist område og med 20 meter gjennomsnittlig avstand mellom brønnene.

Tilbudsfrist: 10. mai 2021

FAKTA:
Fylke: Vestfold og Telemark
Kommune: Porsgrunn
Tiltakshaver: Porsgrunn kommune
Entrepriseform: totalentreprise
Rådgiver: Rejlers Consulting

(Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Rejlers / Porsgrunn kommune)

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår