Søker totalentreprenør til Kjeldsberg Ring

 
Søker totalentreprenør til Kjeldsberg RingIllustrasjon: Norconsult AS Avd Stavanger
AKTUELLE PROSJEKTER: Sola kommune inviterer nå til åpen tilbudskonkurranse for Kjelsberg Ring – omsorgsboliger med personalbase.

Av Bjørn Laberg

Totalentreprenør skal overlevere et komplett bygg med ferdig opparbeidet uteområde, innenfor tiltaksgrensen, til byggherren. Tomten benyttes i dag til tre midlertidige modulboliger for personer med rus- og psykiatriproblemer. Tiltaket omfatter oppføring av et nybygg, samt gjenbruk av småboligene.

Eksisterende småboliger skal gjenbrukes og flyttes på tomten for å innlemmes i nybygget. Boligene skal ligge tett inntil hverandre på en rekke, «klemt» mellom nybygget mot øst og vest. Hensikten med dette er at hele bygningskroppen skal slynge seg og skape et atrium for beboerne i midten. Dette atriet vil være skjermet for støy, vind, og innsyn.

Her er noen VVS-relaterte punkter i kravspesifikasjonen:

• Det skal leveres et komplett luft/vann varmepumpeanlegg. Leveransen skal omfatte komplett mekanisk installasjon (VVS) og elektrisk installasjon samt komplett overlevering inkl. innregulering, funksjonstesting, igangkjøring og overtakelse. Det skal også gis tilbud på en 3-årig service-/vedlikeholdsavtale for anlegget.

• Det installeres et vannbasert varmeanlegg. Ut fra en helhetsvurdering er et luft/vann varmepumpeanlegg med ansett som det beste alternativet, såfremt det møter byggets krav til energimerke. Væske/vann varmepumpeanlegg med brønnpark kan være et mulig alternativ for å møte energikravene. Det medtas komplett varmesentral med varmepumpe, akkumuleringstank og elektrisk kjel som spisslast og/eller reserve.

• Det skal installeres et heldekkende sprinkleranlegg som prosjekteres, installeres, kontrolleres og dokumenteres i henhold NS-EN 12845. Det skal installeres trykkføler i anlegget som skal knyttes opp til SD anlegget.

• Det skal benyttes balansert ventilasjon med tilførsel av filtrert og forvarmet tilluft. Aggregat(er) skal ha behovsstyring av luftmengder. Eksisterende anlegg i de 3 boligene skal beholdes. Nødvendig flytting av inntak og avkast grunnet fasadeendringer skal medtas.

• Nybygget skal energimerkes, og dette skal registreres inn på Energimerking.no. Energimerket skal samsvare med karakter lysgrønn B eller bedre. Det skal legges vekt på energi- og effektbesparende løsninger.
Tilbudsfrist: 5. november. (Kilde: ByggeNorge / Byggfakta Live / Doffin)

FAKTA:
Tiltakshaver: Sola kommune
RI Reguleringsplan: Norconsult AS Avd Stavanger
RI VVS, forprosjekt: Cowi AS
Arkitekt forprosjekt: Norconsult AS Avd Stavanger
Byggestart: Desember 2019

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

              

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår