Søker totalentreprenør til ny brannstasjon

 
Søker totalentreprenør til ny brannstasjonIllustrasjon: Avinor
AKTUELLE PROSJEKTER: Avinor inviterer til konkurranse om totalentreprise for bygging av ny brannstasjon ved Bergen lufthavn Flesland.

Av Bjørn Laberg

Det skal bygges ny brannstasjonen på cirka 1600 kvm på Bergen lufthavn for å tilfredsstille dagens bygningsmessige krav og huse dagens brannbiler. Brannstasjonen bygges som et tilbygg til eksisterende driftsbygg.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Bygget skal ha et gjennomgående modernistisk utrykk med mye bruk av eksponert betong, glass og translucente glasspaneler, metall, samt kledninger i fibersement- og treplater.
Personal- og oppholdsavdelingen bygges med prefabrikkerte dekker, yttervegger og tak. Dekket over brannbilgarasjen bygges med prefabrikerte dekkeelementer med påstøp i betong.

• Over og foran volumet i betong etableres en konstruksjon som rommer personalavdeling med kontorarbeidsplasser, møterom, kjøkken, spise- og oppholdsrom, vaktsentral og treningsrom.

• Det skal etableres komplett sanitæranlegg for hele bygget. Det skal også installeres system for påfylling av brannbiler.

• Varmeanlegget skal utføres som et lavtemperert varmeanlegg, med forsyning av varme til gulvvarmesløyfer, radiatorer/konvektorer, forbruksvann og vannbåret varmebatteri for luftbehandlingsanlegget.

• Det skal installeres vann/ vann varmepumpe basert på borehull som energibærer. Det skal installeres komplett el-kjel for dekking av det totale effektbehovet i bygget ved dimensjonerende forhold.

• Det skal leveres komplette luftbehandlingsanlegg for hele bygget. Varmepumpens frikjølingsmulighet skal utnyttes til levering av isvann til luftbehandlingsaggregatene i varme perioder, og til lokalkjøling av rom med varierende kjølebehov, som IKT-rom og UPS-rom, og avfallsrom.

• Ventilasjonsaggregat på ca. 7.500 m³/h skal forsyne oppholdsrom og kontorer. Luftbehandlingsaggregatet skal utstyres med roterende gjenvinner og automatikk med mulighet for fjernstyring via SD-anlegg.

• Ventilasjonsaggregat på ca. 5.500 m³/h skal forsyne garasjer og verksteder. Luftbehandlingsaggregatet skal utstyres med motstrøms veksler og automatikk med mulighet for fjernstyring via SD-anlegg.

• Det skal monteres to separate systemer for trykkluft i bygget. Trykkluftanleggene skal ha integrert automatikk for automatisk start/ stopp sammen med fullstendig signaloverføring til SD-anlegget.

Tilbudsfrist: 23. desember 2020

(Kilde: Avinor / TendSign)

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår