Søker totalentreprenør til Østre Asker gård

 
Søker totalentreprenør til Østre Asker gårdBildet: Østre Asker gård er opprinnelig en låve og har tidligere vært ombygd flere ganger.
AKTUELLE PROSJEKTER: Asker kommune utlyser konkurranse om totalentreprise for innvendig rehabilitering av kulturskolens lokaler i låven på Østre Asker gård.

Av Bjørn Laberg

Oppdraget gjelder innvendig rehabilitering av kulturskolens lokaler i låven på Østre Asker gård. Dagens planløsning skal rives og det skal bygges opp ny planløsning og settes opp nye tekniske anlegg.

Bygningen er opprinnelig en låve og har tidligere vært ombygd flere ganger. Bygningen er delvis fundamentert på støpte fundamenter og delvis på gråsteinsmurer. 

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Låven er regulert til spesialområde bevaring av bygningsmiljø, og det gjøres derfor minimale inngrep i eksisterende fasader. For nye fasadeelementer forutsettes at fasadedetaljer opprettholdes eller tilbakeføres, og dimensjon på eksisterende fasadekledning videreføres, i henhold til reguleringsbestemmelser.

• Låven skal bestå av ulike kultur- og musikkrom. Bruken til noen av rommene er tiltenkt elektrisk forsterket musikk som vil ha relativt høye lydkrav, som også inkluderer skråstilling av vegger. 

• Bygget planlegges oppført med oppvarming fra elektriske varmeovner. Varmeovnene skal være tilpasset et behovsstyrt soneorientert løsning med sentralisert løsning. Det legges opp til KNX-bus til termostatene, med mulighet for overstyring fra SD-anlegget.

• Det legges opp til styring av lys og varme med KNX-bus. Dette gir mulighet for automatisk styring via bevegelsesdetektorer, dimming og tid.

• Det skal medtas komplett heldekkende brannalarmkategori 2 i hele bygget, kjeller, loft og hovedetasje. Med komplett anlegg menes kabling, levering, montering, merking, adressering og idriftsettelse av et komplett brannalarmanlegg

• Det skal prises komplette anlegg innen røranlegg, luftbehandling, komfortkjøling, automatikk og tilkobling til Asker kommune sitt SD-anlegg. Eksisterende sanitæranlegg bestående av soil/støpegods og kobber i byggene skal rives og erstattes. 

• I forbindelse med etablering av nye luftbehandlingsanlegg skal entreprenøren bygge nytt teknisk rom på loft. Det må etableres nytt inntak og avkast i fasade.

• Eksisterende ventilasjonsaggregat skal rives. Entreprenør lager en avklarende liste etter befaring med hva som kan beholdes/gjenbrukes av luftbehandlingsutstyr. I utgangspunktet skal ventilasjonskanalene beholdes i snekkersalen, i de øvrige rommene skal utstyret rives/saneres.

• Rehabilitering av sanitæranlegg skal bestå av videoinspeksjon med dokumentasjon, spyling av ledningsnettet, samt rivearbeider. Det skal etableres komplett nytt sanitæranlegg ut fra nye planløsninger fra ARK.

Tilbudsfrist: 5. november 2021

Tiltakshaver: Asker kommune Eiendomsavdelingen

Arkitekt forprosjekt: Terje Grønmo Arkitekter AS

Verdi: Cirka 30 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 


 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår