Søker totalentreprenør til renovering ved UiB

 
Søker totalentreprenør til renovering ved UiBBildet: Ved Universitetet i Bergen (UiB) i Christies gate 12, skal omfattende renovering av blant annet VVS-teknisk utstyr foretas.
AKTUELLE PROSJEKTER: Ved Universitetet i Bergen (UiB) i Christies gate 12, skal det gjennomføres totalrenovering av areal i fløy A, plan 2 – 5, samt bibliotek i plan 2 og møterom i mesanin i fløy B.

Av Bjørn Laberg

Bygningen er vernet. I denne ombygningen skal det ikke gjøres endringer på fasade. Innside yttervegg skal pusse opp. Eksisterende yttervegg består av betong med pusset og malt overflate, og skal videreføres. Møterom og undervisningsrom i plan 2 og 3 skal ha glassvegger. 

Alt av VVS-teknisk utstyr som står i de respektive etasjene, utenom sjakter, skal byttes ut. Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise, og arbeidet skal deles inn i flere faser. Totalareal for Fase 1 er cirka 1750 kvm. Rivning pågår. 

Bygget skal utstyres med i alt 9 stk. nye luftbehandlingsanlegg med roterende veksler plassert i eksisterende ventilasjonsrom i toppetasjene.

Litt fra konkurransegrunnlaget, VVS-relatert:

• I fløy C skal det kun byttes aggregat, og alle kanalføringer beholdes. I fløy B skal alle aggregat byttes ut og kanalføringer beholdes, utenom areal som omfattes av ombyggingen.

• Eksisterende anlegg består av kjøleenheter plassert under himling i kontor, men i områder som rehabiliteres må det vurderes installasjoner som ligger over himling, f.eks. ved bruk av aktive tilluftsventiler eller kjølebafler. Nye kjøleenheter skal kobles til eksisterende anlegg.

• Det er utført SIMIEN energiberegning for bygget og denne ligger til grunn for dimensjonering av varmeanlegg.

• Bygget varmes opp av reversibel varmepumpe/kjølemaskin med naturlig varme,-/kjølemedium, som på primærsiden forsynes med varme fra BKK Fjernvarme, supplert med eksisterende el-kjel i Christies Gate 12, for spisslast og back-up.

• Varmekilder er beregnet sekvensregulert i rom med behovsstyrt ventilasjon. Varmeanlegget skal utføres som mengderegulert anlegg med variabel sirkulasjonsmengde, og skal i sin helhet styres og overvåkes fra SD-anlegget.

• Dersom bygget har kjølebehov, skal tilgjengelig frikjøling benyttes. Ved behov skal væske-vann-varmepumper kunne benyttes som kjølemaskin. I bygg med stort tappevannsbehov skal det vurderes egen varmepumpe for tappevannsoppvarming. Væske-vann varmepumper skal kunne levere varme ved dimensjonerende turtemperatur i anlegget.

FAKTA:
Tilbudsfrist: 7. mai 2021

Fylke: Vestland

Kommune: Bergen

Tiltakshaver: Universitetet i Bergen Eiendomsavdelingen

Entrepriseform: totalentreprise

Verdi: cirka 50 millioner kroner

Byggestart: august 2021

 

(Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / UiB

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår