Søker ventilasjonsentreprenør til idrettshall

 
Søker ventilasjonsentreprenør til idrettshallBildet: Eksisterende utendørsaggregat og kanalarrangement ved Finsland idrettshall Foto: Norconsult
AKTUELLE PROSJEKTER: Kristiansand kommune søker entreprenør til ventilasjonsprosjekt ved Finsland idrettshall.

Av Bjørn Laberg

Finsland Idrettshall, bygget i 1984, er en eldre idrettshall som nå skal få nytt ventilasjonsaggregat. Idrettshallen består av selve hallen, samt tilhørende garderobeanlegg. I tillegg er det et sidebygg til gymsalen. Det er kun idrettshallen, tilhørende garderober og noen rom med støttefunksjoner samt et klubbrom, som er omfattet av arbeidene.

Litt fra kravspesifikasjonen (Norconsult):

Eksisterende ventilasjonsløsning og -prinsipp skal i all hovedsak gjenbrukes. Formålet med prosjektet er å skifte ut aggregatet. Store deler av kanalnettet inne i bygget skal gjenbrukes, med noen unntak:

• I dag blåses tilluften inn gjennom to store rister i hallens yttervegg. Istedenfor skal det legges en kanal langs hallens yttervegg i hele hallens lengde. (Monteres inne i hallen). I denne kanalen monteres innblåsningsdyser/-ventiler for å bedre omrøringen i hallen.

• Fra utendørsaggregat og inn til bygget går det isolerte og mantlede kanaler. Disse skal erstattes med nye kanaler.

• Det installeres også nye kanaler på tak med tilluft og avtrekk til garderober og øvrige rom. Disse kobler seg på eksisterende kanalnett etter at kanalene er ført gjennom taket.

• CAV- og VAV-spjeld for behovsstyring av luften. (CAV-spjeld skal være motorstyrte med målekryss).

• Det skal monteres motorstyrte brannspjeld i dekker.

• Rengjøring av de delene av eksisterende kanalsystem som skal gjenbrukes.

Aggregatet skal levere en luftmengde på 23 000 m³/h inkludert ekstrakapasitet.

-Det skal monteres CAV-spjeld på tilluft og avtrekk til garderober og øvrige rom. I tillegg skal det monteres VAV-spjeld på både tilluft og avtrekk i gymsal. Dette gjøres for å kunne behovsstyre luften i hallen. CAV-spjeld skal være som VAV-spjeld, med Vmax = Vmin. CAV- og VAV-spjeld skal være motorstyrte med avlesning av luftmengde og mulighet for rapportering av spjeldvinkel.

-Aggregatet trykkstyres for enkel regulering, men skal ha mulighet/støtte for spjeldvinkeloptimalisert styring. Luftmengden i hallen skal behovsstyres etter målt CO2-konsentrasjon og temperatur. Det skal monteres 3 par følere for CO2 og temperatur ute i hallen. Utstyret leveres av ventilasjonsentreprenør. CO2-føleren skal være vedlikeholdsfri uten behov for kalibrering.

-Nivåer for CO2 og temperatur som automatikken styrer etter skal kunne endres av kommunen i SD-anlegget. Det skal også leveres fuktfølere i alle garderober som har som funksjon å overstyre ventilasjonsaggregatet slik at aggregat ikke stopper før garderobene er tørre.

Det gjøres oppmerksomt på at prosjektet skal gjennomføres på 3 uker. Anlegget skal da være funksjonsdyktig.

Tilbudsfrist: 25. august 2020

(Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Mercell / Norconsult)

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår