– Som å pisse i buksa for å holde varmen

 
– Som å pisse i buksa for å holde varmenIllustrasjonsbilde: Getty Images
Arne Roger Hansen i Miljøvernforbundet går sterkt ut mot vindparkene. – Argumentet om underskudd på fornybar energi i Midt-Norge er direkte usant. Dette handler kun om profitt, mener han.

Torsdag ble det kjent at TrønderEnergi Nett, sammen med München Stadtwerke, skal bygge fire nye landbaserte vindparker i Trøndelag. Kraftverkene skal alle ferdigstilles innen utgangen av 2021.

– Argumentet med kraftunderskudd blir stadig brukt og dette avviser jeg på det sterkeste, sier regionleder for Miljøvernforbundet Midt-Norge, Arne Roger Hansen.

I følge Hansen, stilles det mange spørsmål omkring særlig landbasert vindkraft rundt om i Europa.

– For eksempel har Polen begynt fjerningen av alle sine landbaserte anlegg og vil fra nå kun satse havbasert. Inngrepene i naturen blir rett og slett for omfattende. I tillegg kommer spørsmålet om hva som skjer med vindmøllene når de taes ned. Vi vet at bladene ikke kan gjenvinnes. De består av blant annet glassfiber og epoxy og dette blir vanligvis knust og brukt som fyllmasse. Hansen mener at man enda ikke kjenner virkningen av denne blandingen på sikt og at også produksjonen av vindmøller er problematisk.

Arne Roger Hansen mener at vi i Norge for lengst har nådd målet om å være selvforsynte med fornybar kraft.

– Problemet er store land som India, Kina og USA. Vi vet at 1600 nye kullkraftverk fordelt på 43 land, er under planlegging og oppføring. Å rasere de siste rester av Norsk natur for å produsere 1 TWh fornybar kraft virker helt meningsløst. Det blir som å pisse i buksa for å holde varmen.

Les og hør denne saken på nearadio.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår