Spennende smarthussamarbeid

 
Spennende smarthussamarbeidBildet: fra venstre: Sigbjørn Groven, FutureHome, Lars Erik Vinje, Vestlandshus, Erik Stokkeland, FutureHome, Sindre Darre, Agera.
Ferdighusprodusenten Vestlandshus går inn i et nytt samarbeid med smarthusgründerne FutureHome. Målet er å vinne kundene innenfor husets fire vegger, og åpne et helt nytt ettermarked i boligbransjen.

Av Bjørn Laberg

- Boligbransjen er overmodent for konsolidering, og Ferd-systemet med Johan H Andresen i spissen har startet et aggressivt oppkjøpsrace. Skal man overlever som liten må man tenke annerledes, sier Lars Erik Vinje, daglig leder i Vestlandshus.
Ferdighusprodusenten, med base i Ålesund, går derfor helt nye veier i eget innovasjonsarbeid. Nå har de inngått et nytt samarbeid med smarthusgründerne FutureHome, for å åpne et ettermarked i husbransjen.

-  Alle kommer til å ha en smarthus-app i fremtiden som styrer huset. Her ligger det store muligheter for å komme tettere på kunden og drive mersalg. Avtalen med FutureHome gir oss mulighet til å se etter nye inntektsstrømmer, for eksempel via salg av ulike servicetjenester som gjelder hus og bolig. Sammen med FutureHome har vi også ambisjoner om å tilby kundene våre egne avtaler på tjenester som strøm, mobil og kolonialvarer, sier Vinje.

Smarthus har vært økonomisk risikosport i flere år, enkelte har tapt tresifrede millionbeløp på sine satsinger. Det endrer seg med neste generasjons løsning som ikke trenger kabler, men knytter seg rett opp på nettet i huset.
- Tradisjonelle smarthus har vært dyre, proprietære og kompliserte. Derfor har det kun vært for de spesielt interesserte. Men de siste årene har det kommet en rekke brukervennlige og rimeligere produkter inn på markedet som benytter seg av åpne standarder. Et eksempel er smarte lyspærer du kan kjøpe på IKEA for under hundre kroner. Vår løsning knytter alle de ulike åpne smarte enhetene inn i én app, slik at du kan automatisere boligen din. Det gjør det mye enklere og billigere å velge smarthus, sier daglig leder i FutureHome, Erik Stokkeland.

- Konsolideringen i boligbransjen drives av Ferd-systemet og Johan H. Andresen, som har gjort flere store oppkjøp de siste årene. De kjøper seg inn i en bransje som har stort behov for innovasjon og nytenking. Vi har ikke skalaen, størrelsen og musklene til Johan H Andresen og Ferd-systemet. Derfor må vi være smartere og raskere. Vår strategi er å inngå partnerskap med interessante gründermiljø, og drive felles forretningsutvikling med dem. Dette er vår måte å svare på endringsbehovet i bransjen, sier Vinje.
- Nylig inngikk vi en lignende partneravtale med den digitale eiendomsmeglertjenesten Propr, med mål om å lage en proff-versjon av deres løsning. Her er utviklingsarbeidet i full gang, og vi regner med å ta i bruk den nye løsningen våren 2018. Den farten tviler jeg på Andresen og deres store systemer klarer å henge på, mener Vinje.

Stokkeland mener FutureHome kan ha stor nytte av et strategisk samarbeid med Vestlandshus.
- Vi har fått verifisert at vi leverer et attraktivt produkt, til en brøkdel av prisen av de eldre systemene. Hovedutfordringen vår er at byggebransjen er konservativ, og det tar tid å overbevise aktørene om nye løsninger. Det håper vi skal endre seg med samarbeidet med Vestlandshus, her er ambisjonen å få et gjennombrudd i proffmarkedet, sier Stokkeland avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår