Sporer smitte ved hjelp av ABAX-teknologi

 
Sporer smitte ved hjelp av ABAX-teknologiBildet: Ansatt logger seg på en ABAX RFID-leser og arbeidsgiver vet hvem som sitter bak rattet.
ABAX er best kjent for sine elektroniske kjørebøker, nå skal GPS-teknologien inn i samtlige biler til helsetjenesten i Larvik Kommune.

Prosjektet skal gi kommunen bedre kontroll og sporing av Koronasmitte.

Atle Karlsen, CPO i ABAX forteller at alt ligger til rette allerede for å spore smitte med den norskutviklede softwaren. Han forklarer hvordan GPS-teknologi kan gi bedre smittekontroll i helsetjenesten:

– Ved eventuelle symptomer hos en sykepleier, vil nærmeste leder raskt kunne bruke teknologi for å få umiddelbar oversikt over hvor vedkommende har vært, hvilke andre som har i vært i kontakt med den ansatte eller hvem som har brukt samme bil.

Nye bruksområder dukket opp

- Larvik kommune og ABAX har kontrakt ut kalenderåret, men Korona-epidemien har gitt nye behov der vi kan bruke ABAX-teknologien, forteller Karlsen til Østlands-Posten (ØP). Han synes det er gledelig å få henvendelser om testprosjekt som dette.

Digitaliseringssjef Wilhelm Einen i Larvik kommune, forteller til ØP at dette er et pilotprosjekt hvor ABAX får testet sine tekniske løsninger lokalt. - Korona-situasjonen har gitt nye bruksområder, og det er ekstra viktig for oss å vite hvor bilene har vært nå, avslutter han.

Personvern og sporing

Spørsmål om personvern er aktuelt når man snakker om sporing, og Karlsen kan fortelle at ABAX jobber daglig med personvern, og har blant annet egen DPO på huset, samt gode rutiner for datahåndtering. - ABAX gir god veiledning til kunder om hvordan benytte systemene riktig, og i henhold til personvernloven, og denne sporingen gjelder kun for biler i tjeneste, sier Karlsen.

God logistikk er ideelt for kriseberedskap

ABAX kan fortelle at krisberedskap i bedrifter kort fortalt handler om full oversikt over hvor de ansatte og bedriftens eiendeler er til enhver tid, og bruken av disse. Kriseberedskap er primært logistikk – å vite hvor mannskap og eiendeler til enhver tid er, hvem som bruker eller har brukt dem. Med telematikk i biler og på utstyr kan man ikke bare holde kontroll på biler, hvor de er og hvor de har vært, men også sette opp et lokalt «IOT» nettverk og som gir oversikt over alle bedriftens eiendeler i et kart.

ABAX kan benyttes til følgende under smittekontroll:

• Se hvem som er hvor og når – lage «sikkerhets soner», for eksempel rundt sykehjem, og holde kontroll på hvem som beveger seg inn og ut

• Har det oppstått smitte kan du se hvem som har vært hvor, og dermed holde smittefaren nede da du er i forkant.

• Du kan «merke» kritisk utstyr i Helse- og omsorgs bilene med telematikk, og ha full kontroll til enhver tid, samt administrere dine eiendeler i et digitalt kart

• Du kan sette opp rapporter for bruk og mønster, og ha kontroll på alt utstyret, slik at det er enkelt tilgjengelig ved bruk

Rådmannen stiller seg positiv til prosjektet

Assisterende rådmann, Ingvild Aartun i Larvik kommune er spent på hjelpen kommunen skal få gjennom prosjektet. Aartun sier til ØP at hun er takknemlig for at lokalt næringsliv ønsker å hjelpe kommunen med å forbedre sine tjenester og roser det lokale initiativet. Prosjektet vil gi kommunen nye og bedre muligheter til smittesporing- og kontroll, sier hun.

Dette er et samarbeid som er bra for oss og som gir nye muligheter for ABAX. Ingenting er bedre enn at lokale krefter spiller på lag. Dette vil gi oss enda bedre oversikt over alle kommunens utstyr og kjøretøy, forteller hun.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår