Sprengningsuhell medførte store skader

 
Sprengningsuhell medførte store skaderTom Hedalen t.v. og Gunstein Mork i Statens vegvesen ser på skadene etter gårsdagens sprengningsuhell. (Foto: Kjell Wold).
Noe gikk galt ved fjellsprengningen, for flere titalls stein traff en driftsbyging, bil og et tømmerhus på eiendommen. Det bor en familie med to små barn i hovedhuset, men ingen av disse kom til skade. Skadene på driftsbygningen er betydelige.

Sprengingsuhellet skjedde ved Trollerudmoen i 19.30-tiden onsdag kveld,  tett på eiendommen Sandsværveien 146. Det var i forbindelse med at det langs ny E134 skal bygges en traktorvei fra gården over tunneltaket på Svartåstunnelen vest og videre innover i skogen bak jernbanen.

Bilde: Her ved Sandsværveien 146 skjedde sprengningsuhellet onsdag kveld. (Foto: Kjell Wold)B

Det bor en ung familie med to små barn på tre og fem år i hovedhuset, mens det bor en person i en sidebygning. Ingen av disse kom til skade da det smalt i går kveld, men de materielle skadene på driftsbygningen er betydelige.

Politiet ble på vanlig måte varslet i går kveld og var raskt på stedet og fikk kartlagt og merket av steinene som sprutet inn over eiendommen.

I dag har byggherrene Statens vegvesen kalt inn entreprenøren Implenia Norge AS og deres sprengningsentreprenør Kjell Foss AS til et møte klokken 14 for en gjennomgang av hendelsen og eventuelt finne årsaken til hvorfor det gikk galt.

Etter møtet vil det bli gjort en vurdering av om sprengningsarbeidene kan bli tatt opp igjen.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår