Spydspiss innen CO2 i Vestfold

 
Spydspiss innen CO2 i VestfoldBildet: Bildet: Daglig leder i IAC Vestcold, Jan H. Eriksen (t.v.) har her besøk av Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE
- En nøkkel til suksess har vært langsiktig satsing på fagkompetanse og bærekraftige løsninger.

Det sier Jan Harald Eriksen, daglig leder i IAC Vestcold.

IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

Tilbakelagt stadium

Bedriften er lokalisert i landlige omgivelser i Stokke i Vestfold. En vakker junidag med 26 °C i skyggen er det lite som viser den store aktiviteten og tempoet som bedriften har med ferdigstillelse av store oppdrag nå som kjølesesongen er på topp. Den store kuldemediediskusjonen er et tilbakelagt stadium, da det så å si er kun CO2 som benyttes som kuldemedium, både for kjøl og frys i butikker og i matforedlingsindustrien. Men bedriften jobber også med HFK/HFO-der det er nødvendig. IAC Vestcold er lærebedrift og har per i dag to lærlinger.

– Teknologiutviklingen innen CO2 har vært formidabel de siste ti årene. Overgangen fra kuldedistribusjon med saltlake og glykol til DX-anlegg har redusert størrelsen og forbedret anleggene, og investeringskostnadene er betydelig redusert, sier Eriksen til vke.no 

Små marginer

– Det er et tøft marked med små marginer som gjør at prosjektene må planlegges og gjennomføres så effektivt og raskt som mulig. Det skal ikke store uforutsette hendelser eller endringer til før lønnsomheten i et prosjekt forsvinner. Men kravstore kunder er bra og dette har ledet til en meget profesjonell bransje der de seriøse har vunnet frem med den beste teknologien og løsningene, sier Eriksen.

Nyttig å være VKE-medlem

– IAC Vestcold har stor nytte av å være VKE-medlem og den informasjonen som foreningen kommer med. Gjennom medlemskap bidrar også vi til å løfte bransjen. Uten en sterk og målrettet bransjeforening ville nok rammetingelsene for bransjen vært betydelig dårligere – både innen rekruttering, lovverk og fagutdanningen, sier Eriksen.

– Det er viktig for VKE å arbeide for fremtidig lovpålagte kompetansekrav i kuldebransjen. En innstramming av hvem som kan jobbe med farlige stoffer, som brannfarlige og giftige kuldemedier og kuldemedier under høyt trykk, er viktig for en ytterligere profesjonalisering av bransjen, avslutter Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE.

Kilde: VKE.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår