Stadig flere velger proffverktøy

 
Stadig flere velger proffverktøyBildet: - Våre kunder har høye forventninger og krav. Det er med på å gjøre oss og produktene våre bedre, forteller produktsjef Roar S. Johansen i Würth.
- Vi har bygd kompetanse gjennom lang erfaring i proffmarkedet. Våre kunder har en uvurderlig erfaring som kommer alle til gode, forteller produktsjef Roar S. Johansen i Würth i en pressemelding.

- Tilbakemeldinger fra proffene bidrar positivt til utviklingen av Würths verktøy. Vi har fått god drahjelp av den gode og direkte dialog med håndverkerne, montørene, installatørene, mekanikerne og alle andre som bruker Würth verktøy, sier han.

Gode medspillere
- Vi opplever til stadighet at våre kunder bidrar med konkrete forslag til endringer og forbedringer. De profesjonelle er med på å påvirke produktutviklingen. Vi tester mye for å møte kravene og ideene fra proffene, forteller Johansen.
Det er stor forskjell på kravene og behovene til for eksempel gjør det selv-folket, entusiastene og de profesjonelle.
- Kvalitetsverktøy gjør det enklere og raskere å utføre kvalitetsarbeid. Alle vet forskjellen på en skarp- og en sløv kniv. Også at skarpe kniver lager raskere og finere snitt. Men når ei pipe sprekker eller skrutrekkeren knekker mens du jobber, får du tidsavbrudd. Med gjentatte tidsavbrudd forsvinner pengene man sparte på verktøyinnkjøpet fort - i tapt effektivitet, påpeker Johansen.

Stadig forbedring
- Vi har en veldig god dialog med proffmarkedet, de har sterk kompetanse i faget sitt. De tenker rasjonelt i bruk gang på gang. Mens en privatperson vil gjøre ting en gang, og så er han happy hvis han lykkes. En proff vil derimot se om jobben kan gjøres enda bedre og mer effektivt neste gang. Kompetanse akkumuleres via erfaring, og proffene løser de påfølgende oppgavene stadig litt bedre, forklarer Johansen. Det er her det kan dukke opp ideer til endringer på verktøy som strømlinjeformer arbeidsprosessene.
- For en håndverker eller mekaniker handler arbeidsverktøy om mye mer enn bare nødvendighet. Det handler om bruksegenskaper, ergonomi, produktivitet, kvalitet, trygghet – og en god dose yrkesstolthet. Proffer bruker profesjonelt verktøy, sånn er det bare, fastslår Johansen.

Tid er penger
I Norge koster tiden mye mer penger enn verktøyet.
- Slik er det for eksempel ikke i de tidligere østblokkland. Der er tidsbruk ikke noe man snakker om engang. I Norge er tiden så kostbart at vi tjener mye inn ved å ha riktig verktøy og utstyr på plass til enhver tid.
- I Norge er tid mye penger, vi har et spesielt høyt lønnsnivå. Derfor er det viktig å ha fokus på riktige, rasjonelle verktøy. Når man har planlagt en jobb er det kjempedyrt å få en driftsstans hvis håndverkeren mangler verktøy, eller har blitt utsatt for verktøy av dårlig kvalitet, understreker Johansen.

Reparasjon ofte lønnsomt
Den moderne brukeren av profesjonelt verktøy reparerer mindre og mindre av eget utstyr. Årsaken til dette er ikke bare tidspress, men det kreves ofte spesielle kunnskaper for å kalibrere verktøy og reparere hydraulisk løfteutstyr.
- Vi gjør mye av dette for våre kunder. Vi reparerer alt fra batteridriller til tyngre elektriske maskiner. Det er ofte lønnsomt å reparere, men ikke lønnsomt å reparere selv. La de som har kompetanse på dette utføre reparasjonen. Vi har folk på sentralverkstedet, Masterservice, med solid kompetanse og erfaring. Disse gjør jobben raskt og enkelt og med garantert kvalitet, forteller Johansen. En god reparasjon forlenger levetiden og forsvarer den noe høyere innkjøpskostnaden,

- Som regel følger det også en skreven eller uskreven goodwill med å velge proffleverandører. Ble skralla ødelagt på grunn av fabrikasjonsfeil eller brukerfeil? Hvor hardt må du stå på ditt for å slippe under tvil? Betaler du litt mer for produktkvalitet, kan du også langt på vei forvente å slippe å krangle om småting og prinsippsaker, sier Johansen avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår