Starter bygging av beredskapsenter

 
Starter bygging av beredskapsenter(Illustrasjon: Nordic Office of Architecture AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: I mars 2018 starter byggen av Politiets Nasjonale Beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune. Et prosjekt på 34.000 kvadratmeter med en kostnadsramme på 2,5 milliarder kroner. Skanska Norge AS er valgt som totalentreprenør for prosjektet.

Av Tore Kubberød

Byggingen av et Politiets Nasjonale Beredskapssenter var en av anbefalingene som kom i 22. juli-kommisjonens rapport som kom i 2012. Et senter for politiets nasjonale beredskapsstyrker skal dekke behovet for bedre treningsfasiliteter og nødvendige lokaler for beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlere og politiets helikoptertjeneste. Andre nasjonale beredskapsressurser skal også kunne benytte senteret til trening. Det nye beredskapssenteret skal også legge til rette for bedre fagutvikling og samtrening med blant annet innsatspersonell.

Målet for senteret er at det skal effektivt legge til rette for å forebygge, avverge, håndtere og normalisere ekstraordinære hendelser og kriser og skape trygghet for befolkningen. Det skal gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene.

Det planlegges for at det skal være mulig å ha senteret klart til bruk i 2020.

Politiets Nasjonale Beredskapssenter skal bygges på Taraldrud i Ski kommune.Dette er nordvest i Ski, på grensen mot Oppegård i vest og cirka 700 meter fra Oslos grense mot nord. Samlet areal som er satt av er 720 dekar.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) vedtok reguleringsplanen for politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Ski fredag 18. august 2017. Et senter som har en kostnadsramme på 2,5 milliarder kroner, og som inneholder hele 34.000 kvadratmeter. Byggingen starter i mars 2018 og senteret skal stå ferdig til bruk i august 2020.

FAKTA

Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Kommune:Ski, Akershus

Verdi:2,5 milliarder kronr

Entrepriseform:Samspillsentreprise

Areal:34.000 kvadratmeter

Byggestart:Mars 2018

Ferdig:August 2020

Tiltakshaver:Metier AS

Oppdragsgiver:Justis- og Beredskapsdepartementet

Oppdragsgiver:Rom Eiendom aS

Prosjekteringsleder: ÅF Advansia 

Totalentreprenør:Skanska Norge AS

RI Reguleringsplan:Asplan Viak AS

Arkitekt forprosjekt:Nordic Office of Architecture AS

Utredningskonsulenter:COWI AS, Erichsen & Horgen AS

Arkitekt:Nordic Office of Architecture AS

RI Bygg/Anleggstekn, byggeteknikk, elektronikk, brannsikkerhet: COWI AS

Bygg Entreprenør: Skanska Norge AS

Grunnentreprenør: Skanska Norge AS

Om Byggfakta Live: Databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår