Statoil dobler antall ladestasjoner

 
Statoil dobler antall ladestasjonerBildet: Anders Kleve Svela Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS t.v. og prosjektleder Frode Braaten i Proxll t.h. med de nye ladestasjonene som snart er på plass på knutepunkter rundt i hele landet. Foto:Proxll
22 nye ladestasjoner er snart på plass Statoil Fuel & Retails stasjoner fra Forus i sør til Tromsø i nord. Proxll AS skal levere og vedlikeholde ladestasjonene.

Statoil Fuel & Retail installerer i disse dager 22 nye ladere for elbiler på sine norske stasjoner fordelt på knutepunkter over hele landet. 14 av disse er hurtigladere og 7 er normalladere mode 3 type 2 og 1. I prosjektet leverer Proxll også en rekke leskur somt en langsiktig serviceavtale som er viktig for å opprettholde stabil drift på laderne.  I 2011 ble Statoils første hurtiglader for elbiler satt opp på Statoil Økern i Oslo.

Det er nå snart over 50.000 elbiler på norske veier og behovet for rask og sikker lading er stort. De nye ladestasjonen dekker alle nyere typer elbiler på markedet.
Hurtiglading innebærer at en typisk elbil kan lades opp til 80 prosent av full kapasitet på 20 -30 minutter. Kundene kan betale for lading inne i butikken og lading startes av betjeningen, eller man kan laste ned Go Charge-appen fra Apple-store eller Google Play og betale gjennom den. Det er også mulig å betale for lading via SMS.

Enova har bidratt økonomisk til prosjektet og statoilstasjonene er den eneste bensinstasjonskjeden som har fått innvilget støtte.

– Elbil- lading er et naturlig supplement til vår drivstoffvirksomhet i tillegg til alle andre behov som vi i dag dekker gjennom våre butikker. De nye ladestasjonene installeres på viktige knutepunkter slik at vi også når mange nye elbilkunder. Jeg vil gjerne understreke at samarbeidet med Proxll har fungert godt og konstruktivt hele tiden, sier Anders Kleve Svela, Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS. 

– Vårt mål er at det skal være like enkelt å fylle strøm som å fylle bensin. Det er kjempebra at Statoil Fuel & Retail, i samarbeid med Proxll, går foran og tilbyr hurtiglading for stadig flere av oss som kjører elbil. Flere lademuligheter er nok det våre 20.000 medlemmer er mest opptatt av, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

– Dette er et viktig og stort prosjekt for Proxll hvor vi implementer lademuligheter for alle nyere elbiler samt betalingsordninger tilpasset dagens bruksmønster. Vi er stolte over at Statoil Fuel & Retail har valgt Proxll som samarbeidspartner og vi ser fram til å få satt ladestasjonene i drift i løpet av kort tid, sier prosjektleder Frode Braaten i Proxll.

Disse Statoil-stasjonene har nå installert hurtigladere:

Nordland: Statoil Evenes (ny), Statoil Fauske(ny), Statoil Korgen (ny)

Troms: Statoil Breivika (ny)

Sør-Trøndelag: Statoil Klett (ny)

Rogaland: Statoil Forus Gass Automat (ny), Statoil Ølensvåg(ny)

Telemark: Statoil Telemarksporten (ny)

Hordaland: Statoil Haukås (ny)

Vestfold: Statoil Grelland E18 (ny)

Østfold: Statoil E18 Sekkelsten (ny)

Oppland: Statoil Mjøsstranda (ny)

Akershus: Statoil Minnesund

Oslo: Statoil Økern, Statoil Majorstua, Statoil Forenbu

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår