Stengt for kundebesøk, men holder driften i gang

 
Stengt for kundebesøk, men holder driften i gangCamilla Tvenge i videosamtale med kunde
En rekke butikker i Comfort- og Bademiljøkjeden har måttet tilpasse seg de nye og strengere smittevernstiltakene i de berørte østlandskommunene.

– Vi har stengt for kundebesøk, men gjør alt vi kan for å holde driften gående, sier Camilla Tvenge i Bademiljø VVS Expo Alna.

Tidlig på morgenen forrige lørdag fikk daglig leder Camilla Tvenge ved Bademiljø VVS Expo Alna beskjed om at butikken måtte stenges ned for kundemottak få timer senere. Det ble noen hektiske timer med høy omsetning før resten av helgen ble brukt til å planlegge for hvordan driften kunne opprettholdes uten kunder i butikk.

-  Det er viktig å understreke at vi egentlig ikke stengt. Vi kan bare ikke ha kunder i butikken. Dette løser vi gjennom å tilby videovisninger av produkter og henting på et trygt utleveringssted utenfor butikken. På denne måten ivaretar vi smittevernreglene og holder samtidig hjulene i gang, sier Tvenge.

Butikksjef Eli Skogsrud legger ut vare på Pickup-point.

Hun forteller at de 12 ansatte i butikken raskt måtte tilpasse seg. Enkelte har hjemmekontor, mens andre fullfører forefallende oppgaver i den store butikken.

- Vi opplevde et fjorår med kraftig omsetningsvekst og i løpet av en travel periode hoper det seg opp mange mindre oppgaver som det er nå er anledning til å fikse. Enn så lenge har vi håndtert situasjonen godt, men det blir selvsagt utfordrende om det vedvarer.

Ingen andre rørleggerbedrifter i landet har åpent like mange timer i uken som Bademiljø VVS Expo Alna, og butikken holder på sine ordinære åpningstider fra klokken ti til 21 på hverdager og ti til 19 i helger – også gjennom perioden der smittevern forhindrer kundebesøk.

- Vi er her for å yte service til kundene, og med fortsatt lange åpningstider kan vi tilby utlevering av varer når det passer best for dem. I tillegg er det av smittevernhensyn enklere ikke å ha for mange ansatte på jobb samtidig.

Tvenge og kollegene måtte tilpasse seg de nye tiltakene på svært kort varsel. Hun deler ett viktig tips til butikker i andre deler av landet som kanskje må forberede seg på lignende tiltak:

- Ha alternative betalingsmetoder som Vipps på plass på forhånd. 

Også daglig leder Stian Leidland i Comfort Ski har måtte tilpasse seg strenge smittevernstiltak i kommunen.

- Foreløpig er alle på jobb. Vi er heldig som har noe grossistvirksomhet og proffkunder. Det gjør at vi er noe mindre berørt. 

Han forteller at prosjekter går som normalt, og bedriften fortsatt kan levere håndverkertjenester til privatpersoner.

- Da ringer vi alltid i forkant for å sikre at smittevern er ivaretatt. Vi leverer også varer hjemme for kunder som vil ha det, sier Leidland.

Både Comfort- og Bademiljøbutikken har vært hyppig i kontakt med kjedekontoret i VVS Norge for å få bistand og veiledning, samt gi sine innspill.

- Allerede lørdag ettermiddag var informasjon om nedstenging lagt ut på alle sosiale medier. I tillegg har alle butikker i de nedstengte områdene fått tilsendt butikkmateriell for å informere om tiltakene. Kjedekontoret ved VVS Norge har rigget opp et kriseteam med både regionssjef, markeds- og innkjøpsressurser som skal bidra ekstra inn mot bedriftene i de berørte kommunene, samt følge opp leverandører, sier Kari Ø. Kjensberg som er kjededirektør for Bademiljø og Comfort.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår