Sterk fremgang for Grundfos

 
Sterk fremgang for GrundfosBildet: Truls Lystang
- Grundfos vinner globale markedsandeler og leverer rekordhøyt salg samtidig som vi fastholder vår solide inntjening. Grundfos Norge AS bidrar til den sterke vesten mer enn noen gang.

Det sier selskapets administrerende direktør Truls Lystang i en pressemelding

- I 2018 steg netto omsetningen i Grundfos-konsernet med 1,1 milliarder Danske kroner sammenlignet med 2017.  Det vil si at vi nådde det høyeste nivået noensinne på 26,7 milliarder DKK. Dette tilsvarer en salgsvekst på 6,6%. Resultatet før renter og skatt (EBIT) steg med 53 millioner DKK til 2.400 millioner DKK, sier Lystang.

- Vi leverte vårt beste resultat noen gang både på topp og bunn med to sifferet vekst.  Vi hadde spesielt sterk vekst innenfor industri og VVS-segmentet, hvor vi har vi hatt en veldig god utvikling sammenlignet med alle andre markedstall, og vi har helt klart tatt markedsandeler, kan Lystang fortelle.

Vi har oppnådd den høyeste kunde – og medarbeidertilfredsheten i virksomhetens historie. Vi har i tillegg levert fortsatt god fremdrift på våre strategiske initiativer, spesielt innenfor digitalisering sier Lystang.

Lystang, som også leder alle Grundfos konsernets salgsselskaper i Norden og Storbritannia, kan melde om sterk vekst på tvers av det store Salgs area North West Europe Area, NWE Area.
- Det er det største salgsarea og en viktig bidragsyter til konsernets sterke fremgang i Vest Europa med en vekst på 6,7%, hvor vi hadde en "all time high" i 5 av 6 selskaper. Dette vil gi mange nye muligheter sammen med forpliktelser og forventinger om bidrag, både i form av salgsvekst og utvikling av nye forretningsområder, mener han.

- Markedet har helt klart vært med oss og vi har klart å utnytte dette bedre enn markedet generelt samtidig som vi har god utvikling på nye strategiske områder innenfor VA og Industri. Vi drar nytte av den økende etterspørselen etter bærekraftige løsninger og teknologier innen vann og energieffektivitet., konkluderer Lystang med.

- Vi ser frem mot spennende tider med lansering av konsernets 2025 strategi i april, hvor FN sine utviklingsmål SDG 6 og 13, og dermed et enda sterkere fokus på vann og klima, forteller Lystang avslutningsvis.

Grundfos er en global leder innen avanserte pumpeløsninger og en drivende aktør innen vannteknologi. Selskapet bidrar til global bærekraftighet gjennom å utvikle ny teknologi for vannhåndtering. Kjernevirksomheten er nært knyttet til bærekraftmålet og hvordan vi anvender vann og håndterer vannkvalitet. Grundfos har omtrent 18.000 medarbeidere som jobber i 56 land rundt om i verden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår