Sterk lærlingevekst hos opplæringskontorene

 
Sterk lærlingevekst hos opplæringskontoreneBildet: Det var stor entusiasme på avdelings- og opplæringskonferansen nylig. Foto: rornorge.no
Samlet har opplæringskontorene til Rørentreprenørene Norge en økning i antall løpende lærekontrakter på ti prosent fra i fjor.

- Både svært gledelig og høyst nødvendig, skriver Rørentreprenørene Norge på sine hjemmesider.

Opplæringskontorer som er tilsluttet Rørentreprenørene Norge har nå 1806 løpende lærekontrakter, noe som altså er en økning på ti prosent fra samme tid i fjor. Det viser tall som ble lagt fram på avdelings- og opplæringskonferansen i Oslo nylig.

Flest lærekontrakter har Oslo med 356. Med så mange er det naturlig nok vanskelig å øke mye relativt sett, men veksten er likevel på to prosent. Likevel har nummer to på listen, Bergen, en økning på 11 prosent til 193 lærekontrakter. Like stor vekst har Rogaland, med 178 kontrakter nå.

Den aller største økningen er det Agder som står for. Årets 78 lærlinger betyr en økning i lærekontrakter på hele 29 prosent. Ingen av landets opplæringskontorer har nedgang i antall løpende lærekontrakter.

– Opplæringskontorene våre gjør en strålende jobb, og det vet vi de kommer til å fortsette å gjøre. Vi som bransje har virkelig en styrke i at vi kan tilby fagspisset rørleggerutdanning over hele landet. Rørbransjen er soleklart dyktigst til å tenke lærlingens beste og er opptatt av å styrke det faglige – det gjør oss rustet for fremtiden, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Tall fra Byggenæringens Landsforening (BNL) viser at det i 2030 vil være behov for 4500 flere rørleggere enn vi har i dag. Bransjen må altså forberede seg på å ta inn langt flere lærlinger enn i dag.

– Vi skal lykkes i å fortsette økningen i antall lærlinger i rørleggerfaget og ønsker å finne måter å arbeide med dette på som inkluderer flest mulig aktører i bransjen. Utgangspunktet for Rørentreprenørene Norges rekrutteringsarbeid er prosjektet "Bli rørlegger" – som i år satser på mer synlighet i sosiale medier, sier Heyerdahl Eide.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår