Sterk rekord for Milano-messe

 
Sterk rekord for Milano-messeBildet: Norge var også representert med egen paviljong da hele verden kom til årets Salone del Mobile i Milano. En gedigen suksess for arrangørene, som vet at dette er verdens viktigste interiør og design-messe. Foto: Odd Borgestrand.
Salone del Mobile 2016 ble en gedigen publikumssuksess. De offisielle besøkstallene viser at 372,151 personer besøkte interiør- og designmessa i Milano 12.-17.april.

Av Odd Borgestrand

Det var ventet 310.000 besøkende, men årets messe viste seg å bli enda større enn planlagt.  Sammenlignet med 2014-utgaven ble det en total økning på fire prosent i besøksantall, men like gledelig for arrangøren denne gang var det at andelen utenlandske gjester nådde hele 67 prosent.

2.407 utstillere fylte de 18 hallene. 30 prosent av utstillerne var utenlandske. Det totale utstillingsområdet ble i år på 270.000 kvadratmeter i tillegg til utendørsutstillingene som også var betydelig.

Dermed befester Salone del Mobile sin posisjon som en av verdens største og viktigste interiør- og designmesser. «Alle» kommer til Milano under nettopp denne messen.  Det er for øvrig 55. gang messen arrangeres. Lørdag og søndag var messen åpen for publikum, og drøyt 40.000 privatpersoner tok turen til messeområdene disse to dagene etter at fagfolkene hadde forlatt byen.

Som besøkende kan VVS Aktuelt slå fast at kapasiteten ble sprengt denne gang. I enkelte haller var det så overfylt at det gikk på sikkerheten løs. Representanter fra norske sikkerhetsmyndigheter og brannvesen ville nok ikke akseptert de italienske tilstandene under årets messe. 

Salone del Mobile trekker til seg mange kjøpekraftige fra hele verden, og dette betyr enormt mye for italiensk industri. Messen er et unikt utstillingsvindu for italienske produkter, sier Roberto Snaidero, president i Salone del Mobile, Milano.

– En stadig mer internasjonal Salone trekker til seg fagfolk fra hele verden. Dette vil forsterke seg med tanke på neste arrangement om to år. Vi er inne i en svært positiv trend, og Salone har over tid utviklet seg til å bli en "må-se" hendelse. At Italias statsminister Matteo Renzi også fant det nyttig å besøke messen tar arrangørene som en ekstra blomst i knapphullet.

Hele Milano var preget av årets messe. Turistindustrien gnir seg i hendene, hotellene femdobler prisen på sine rom og restaurantene ble fylt opp.  Det er mange som nyter godt av dette enorme arrangementet, inklusiv lyssky virksomheter som vet å ta seg godt betalt for at store aktører skal få de beste plassene og den sikkerheten som er nødvendig for å unngå uheldige situasjoner under messedagene. Dette er også en del av Italia.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår