Stiebel Eltron kjøper Thermia

 
Stiebel Eltron kjøper ThermiaIllustrasjonsbilde (Foto: Thermia)
Stiebel Eltron og Danfoss A/S har inngått en avtale om at Stiebel Eltron kjøper Thermia, som inkluderer Danfoss Värmepumpar AB i Arvika, Sverige samt virksomheter i Finland og Norge.

Danfoss Värmepumpar AB, med varemerket Thermia, er en ledende aktør på varmepumpemarkedet i Norden med en årlig omsetning på ca. 650 millioner kr. Danfoss Värmepumpar AB er lokalisert i Arvika, Sverige, og har 210 ansatte i Sverige, Finland og Norge.

- Thermias sterke posisjon i Norden og den moderne produktporteføljen er et perfekt tillegg til Stiebel Eltron-konsernets satsing på oppvarming og kjøling med fornybar energi. Det sterke produkttilbudet fra Thermia vil hjelpe Stiebel Eltron-gruppen med å utvikle virksomheten i andre markeder dominert av væske/vann-varmepumper, sier Dr. Nicholas Matten, Chief Operating Officer (CSO) i Stiebel Eltron i en pressemelding.

- Da det er svært lite overlapping mellom produktseriene og markedene der selskapene er sterke, vil kombinasjonen av Thermia og Stiebel Eltron bidra til å sikre posisjonen til vår samlede virksomhet i et stadig mer konkurranseutsatt europeisk varme-marked. Det er stor mulighet for å skape synergier ved å utvikle felles tekniske plattformer og felles innkjøp, sier Dr. Kai Schiefelbein, COO (Chief Operational Officer) i Stiebel Eltron Group.

Danfoss-konsernet vil fortsatt levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsette å være distributør av Danfoss-merkede varmepumper på enkelte utvalgte markeder, inkludert Danmark.

- Med dette strategiske salget, har vi tatt det neste skrittet for å sikre et klart fokus på kjernen i vår varmepumpeaktivitet, som i fremtiden fokuserer på å levere avanserte komponenter og nøkkelteknologier for varmepumper. Etter salget er, varmepumpens applikasjon og aktiviteter knyttet til å utvikle og levere nøkkelteknologier til den globale varmepumpeindustrien, fortsatt en svært viktig prioritering og vekstmulighet for Danfoss, sier Kim Fausing, konsernsjef i Danfoss.

• Utvikling og produksjon av varmepumper for den kombinerte virksomheten vil fortsette i både Holzminden, Tyskland og i Arvika, Sverige.
• Thermia vil forbli det aktive varemerket for Stiebel Eltron-gruppen i Norden innenfor eksisterende distribusjonsstrukturer.
• Partene er enige om ikke å opplyse transaksjonsprisen.
• Som en del av Stiebel Eltron-konsernet, vil Thermia-virksomheten fortsatt drives av dagens ledelse Magnus Glavmo, Vice President Operations og Lars Gyllander, Vice President Sales & Marketing.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår