Stiebel Eltron kjøper Thermia

 
Stiebel Eltron kjøper ThermiaIllustrasjonsbilde (Foto: Thermia)
Stiebel Eltron og Danfoss A/S har inngått en avtale om at Stiebel Eltron kjøper Thermia, som inkluderer Danfoss Värmepumpar AB i Arvika, Sverige samt virksomheter i Finland og Norge.

Danfoss Värmepumpar AB, med varemerket Thermia, er en ledende aktør på varmepumpemarkedet i Norden med en årlig omsetning på ca. 650 millioner kr. Danfoss Värmepumpar AB er lokalisert i Arvika, Sverige, og har 210 ansatte i Sverige, Finland og Norge.

- Thermias sterke posisjon i Norden og den moderne produktporteføljen er et perfekt tillegg til Stiebel Eltron-konsernets satsing på oppvarming og kjøling med fornybar energi. Det sterke produkttilbudet fra Thermia vil hjelpe Stiebel Eltron-gruppen med å utvikle virksomheten i andre markeder dominert av væske/vann-varmepumper, sier Dr. Nicholas Matten, Chief Operating Officer (CSO) i Stiebel Eltron i en pressemelding.

- Da det er svært lite overlapping mellom produktseriene og markedene der selskapene er sterke, vil kombinasjonen av Thermia og Stiebel Eltron bidra til å sikre posisjonen til vår samlede virksomhet i et stadig mer konkurranseutsatt europeisk varme-marked. Det er stor mulighet for å skape synergier ved å utvikle felles tekniske plattformer og felles innkjøp, sier Dr. Kai Schiefelbein, COO (Chief Operational Officer) i Stiebel Eltron Group.

Danfoss-konsernet vil fortsatt levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsette å være distributør av Danfoss-merkede varmepumper på enkelte utvalgte markeder, inkludert Danmark.

- Med dette strategiske salget, har vi tatt det neste skrittet for å sikre et klart fokus på kjernen i vår varmepumpeaktivitet, som i fremtiden fokuserer på å levere avanserte komponenter og nøkkelteknologier for varmepumper. Etter salget er, varmepumpens applikasjon og aktiviteter knyttet til å utvikle og levere nøkkelteknologier til den globale varmepumpeindustrien, fortsatt en svært viktig prioritering og vekstmulighet for Danfoss, sier Kim Fausing, konsernsjef i Danfoss.

• Utvikling og produksjon av varmepumper for den kombinerte virksomheten vil fortsette i både Holzminden, Tyskland og i Arvika, Sverige.
• Thermia vil forbli det aktive varemerket for Stiebel Eltron-gruppen i Norden innenfor eksisterende distribusjonsstrukturer.
• Partene er enige om ikke å opplyse transaksjonsprisen.
• Som en del av Stiebel Eltron-konsernet, vil Thermia-virksomheten fortsatt drives av dagens ledelse Magnus Glavmo, Vice President Operations og Lars Gyllander, Vice President Sales & Marketing.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår