Stor pågang på smittvernkurs

 
Stor pågang på smittvernkursLærlingene ved Rørentreprenørenes Opplæringskontor Vestfold må ta smittevernkurs. Denne gjengen fra Gran VVS jobber på Rortunet på Slemmestad. Fra venstre: Bas på boligdelen Morten Sandberg, opplæringsleder Elin Moer Brænne, kohorten Julia Chr. Samuelsen og Morten A. Skjelbred og Helene Brekke.
Nesten 500 personer har gjennomført RørNorges smittevernskurs for rørleggere, de fleste har tatt kurset den siste uken.

I tillegg kommer lærlinger, som påbys av sine opplæringskontorer å ta det.

– Våre lærlinger har alle tatt kurset. Det er nødvendig at alle er gode på smittevern når vi skal møtes i klasserom, være sammen på lærlingeskolen og ute i bedrifter, sier opplæringsleder Elin Moer Brænne ved Rørentreprenørenes opplæringskontor – Vestfold, til rornorge.no

Hun var kjapt ute med å sende RørNorges smittevernkurs til sine 98 lærlinger, med obligatorisk gjennomførelse. Bare dem som har tatt kurset får komme inn i klasserommet.

– Kunnskap er makt! Jo mer vi kan om smittevern, jo lettere kan vi takle viruset. Lærlingene har gitt gode tilbakemeldinger på kurset, sier Brænne, som også opplever at mange bedrifter ringer for å få ta kurset.

Alle ansatte må ta kurset

Blant RørNorges medlemsbedrifter er det mange som har gjennomført, og mange som har sendt kurset til sine ansatte. Blant disse er Gran VVS, Lier Rørsenter og Flow VVS.

– Det er viktig å ta dette kurset for å holde fokus, slik at man ikke blir sløv, sier daglig leder i Jonny Bech i Flow VVS. Han legger til at kurset var enkelt og gjenkjennbart, da det er satt opp på samme vis som ifag.

Daglig leder Bergljot Woll i Gran VVS og Leif Kåre Loftsgård i Lier Rørsenter AS understreker også viktigheten av at smittevern er høyaktuelt hos alle deres ansatte.

Opplæringsleder Merete Larsen ved Opplæringskontoret for rørfaget i nord (ORiN) har gitt sine 94 lærlinger, samt 90 faglige ledere påbud om å ta kurset.

– Korona er noe som er alvorlig for oss alle, og vi er nødt til å ta smittevern på alvor. Det kan ramme en bedrift økonomisk alvorlig, men også samfunnsøkonomisk. Dess lenger vi får ha et åpent samfunn, jo bedre er det. Det er spesielt viktig at vi får det gjennomført hos ungdommen, for de er med overalt, sier Larsen.

– Kan ikke senke skuldrene på en stund

Direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i RørNorge er svært fornøyd med at smittevernkurset er i gang og at interessen er stor.

– I samarbeid med Datapower Learning i Steinkjer fikk vi like før ferien forespørsel om å delta i utvikling og tilpasning av Smittevernkurset til rørbransjen. Vi sa omgående ja til å tilpasse kurset til bransjen med bakgrunn i at jobb nummer en for tiden er å ta smittevern på alvor, sier Tobiassen.

Han gledes over at pågangen er stor.

– Skal bransjen ha mulighet til å ha en forsvarlig drift er det helt nødvendig å ha stort fokus på smittevern, noe som også sommerens oppblomstring er et tydelig tegn på. Vi kan ikke senke skuldrene på en god stund tror vi, sier Tobiassen.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår