Stor suksess med DHJ-partnerskapet

 
Stor suksess med DHJ-partnerskapetBildet: Vidar Skoglund, driftsdirektør i VVS Norge (t.v.) og Ketil Jørgensen, daglig leder i DHJ
For å møte medlemsbedriftenes økende behov for tekniske tjenester innenfor områder som prosjektering og energirådgivning, inngikk VVS Norge i fjor høst partnerskap med ingeniørfirmaet Dagfinn H. Jørgensen AS (DHJ). Samarbeidet har vist seg å være en stor suksess.

Comfort Åmot (Thon & Co) er én av medlemsbedriftene som har benyttet seg av DHJ til prosjektering av et eldre administrasjonsbygg som nå bygges om til leiligheter. 

– Vi skal inn med sanitær, varme og sprinkler, men prosjektet inneholder mye tilpasninger som gjør dette til et krevende bygg å planlegge. DHJ har gjort en fantastisk jobb, og oppfølgingen har vært veldig bra, sier daglig leder Henning Kjemperud i en pressemelding.

Svenn Gunge, eier og daglig leder hos Bademiljø Langnes i Tromsø, er også veldig fornøyd med samarbeidet så langt. 
– Vi har involvert DHJ i forbindelse med et VA-anlegg til to større hyttefelt som skal ha egne renseanlegg med utslipp til sjø. De har åpenbart sterk kompetanse og mye erfaring på det de driver med, og er opptatt av å levere for oss som kunder. At de er fornuftig priset er heller ingen ulempe, sier Gunge.

Det var etter en grundig prosess at VVS Norge i fjor besluttet å kjøpe seg inn i DHJ.
– Våre medlemsbedrifter som er involvert i store og komplekse prosjekter hadde et behov for bistand på tekniske rådgivertjenester, som eksempelvis BIM-prosjektering og tekniske beregninger. Dette behovet ønsket vi å levere på, sier Vidar Skoglund, driftsdirektør i VVS Norge.

Deler av oppgjøret ble gjort i VVS Norge-aksjer for også å gi DHJ et insentiv for å bidra til økt lønnsomhet og vekst for medlemmene i VVS Norge. 
– Målsettingen med å ta et eierskap i DHJ var å gi medlemmene et tettere og mer integrert samarbeid med et teknisk rådgivningsmiljø. Knapt et halvt år senere ser vi allerede at dette har vært en suksess, og vi har oppbemannet fra åtte til 14 ansatte for å levere på etterspørselen, sier Ketil Jørgensen, som er daglig leder og eier 66 prosent av aksjene i DHJ. 

DHJ, som holder til på Lysaker og ble etablert i 1981 og har totalkompetanse innenfor VVS-området, samt inneklima, miljø og energiforvaltning. Bedriften innehar i tillegg til prosjektering av rørfaget også lang erfaring med prosjektering av ventilasjonssystemer og SD-anlegg. Dette er et fagfelt som flere av VVS Norges medlemsbedrifter også tilbyr. Dette gjør at DHJ er en komplett rådgiver til medlemmene.   DHJ har tiltaksklasse 3 innenfor de fleste områder som er aktuelle for medlemmene i VVS Norge. 

– Selv om vi har hatt god vekst hittil, har vi ambisjoner om å vokse ytterligere i 2021. Bedriften jobber med å rigge selskapet for å kunne ta imot flere medlemmer. Vi ser eiermodellen har vært en fordel for alle parter. Det er en helt annen åpenhet, tillit og dialog når medlemmer er deleiere av selskapet gjennom VVS Norge. Samtidig vil deler av overskuddet i selskapet tilbakeføres til medlemmene, sier Jørgensen. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår