Store maskiner og godt arbeidsmiljø

 
Store maskiner og godt arbeidsmiljøMaskinarbeider Christer Johnsson gir tommelen opp. Det er ingen tvil om at arbeiderne på Miras Hydraulikk er fornøyde med jobben.
Store maskiner, hydrauliske pumper og lukten av sveis er det som møter deg når du åpner døren til Miras Hydraulikk i Mo i Rana.

Tekst og foto: Rana.no/respons

Bjørn-Einar Nesengmo har lang bakgrunn fra smelteverk og industri, og startet i bransjen allerede i 1984. Han har vært daglig leder i Miras hydraulikk siden 2017. Med 21 an­satte er de ledende på hydraulikk og pneumatikk. På veggene henger store bilder av de ansatte.

Industrirørlegger Kristian Børsheim (t.v.) og arbeidsleder innen rør, Per-Gunnar Isaksen, er i full sving på verkstedet.

Ei kule varmt og god stemning
– De ansatte er hovedressursen og den aller viktigste verdien i selskapet. Vi er stolte av det vi får til som lag, sier Nesengmo.

Med et korttidssykefravær nede på 1,2 prosent er det tydelig at folk ønsker å komme på jobb hos Miras Hydraulikk. I tillegg er det svært lav utskiftning i arbeidsstokken.

– Selv om det også hos oss av og til går ei kule varmt har vi en utrolig god stemning i gjengen. Det er flotte folk med god kjennskap til anleggene og de enkelte bedrifters behov. Noen av våre ansatte har faktisk vært her helt siden 1989, sier han.

Egen spesialisering
Hydrauliker er ingen formell utdanning. Vi tar ofte utgangspunkt i gode industrimekanikere og gjør dem etter hvert til hydraulikere gjennom internopplæring og spesialisering.

– Akkurat nå har vi 3 flotte lærlinger som nettopp har bestått fagprøven. Det er utrolig viktig å få inn nye hender og å holde på de gode folkene. Dyktige industrimekanikere blir ofte ansatt etter fullført læretid. I tillegg til hydraulikk og pneumatikk jobber de også mye med industrirør og mekanisk vedlikehold som service av anleggsmaskiner, lastebiler og trailere.

God stemning på jobb og spennende utfordringer gjør at Johanne Bjørkan trives som lærling hos Miras Hydraulikk.

Vekst i ei vanskelig tid
Miras Hydraulikk har de siste årene økt fra 13 til 21 ansatte på kort tid. Etter en unormalt rolig januar og i februar igangsatte de flere tiltak internt i bedriften. Våren 2020 ble de, som alle andre, rammet av pandemien.

– At vi igangsatte prosesser for omstilling allerede før COVID-krisen traff har vi definitivt nytt godt av gjennom året som har vært, sier Bjørn-Einar.

Da påsken kom sendte de 9 mann ut i permittering. Heldigvis snudde det fort. Den første som ble kalt tilbake var kun permittert i en halv dag før han var tilbake på jobb, og etter 2 uker var alle mann på plass igjen.

– Markedet tok seg opp og alt i alt har det vært et veldig godt år. Vi er konkurransedyktig på pris og gjør gode leveranser, understreker han.

Omstillingsevne
Han mener Miras Hydraulikk er en kjapp og omstillingsdyktig bedrift i vekst.

– Da krisen kom hadde vi allerede begynt å jobbe med strategiske grep. Vi har vist at vi snur oss fort og jeg er særlig imponert over omstillingsevnen og stå på viljen i arbeidsstokken, legger Nesengmo til.

Miras-konsernet har 125 ansatte, med Miras ­Hydraulikk, Miras Elektro, Miras Solution, Nomaco Services og Grotnes Steel metall. Sammen har konsernet en omsetning på over 170 millioner. Det er et godt samarbeid mellom bedriftene i konsernet, og individuelt sett er alle solide bedrifter med trygg økonomi. Miras Hydraulikk har dessuten et tett samarbeid med Celsa Armeringsstål som er en av viktige kunder inne i Mo Industripark.

– Jeg er stolt av det vi får til som lag, sier daglig leder Bjørn-Einar Nesengmo, som er svært fornøyd med arbeidsstokken.

Produserer tappeutstyr
Nærhet er en avgjørende og viktig faktor, særlig inne på industritomta der det ofte oppstår tidskritiske situasjoner. Til prosessindustrien produserer Miras Hydraulikk tappeutstyr som må tåle ekstreme forhold og høye temperaturer. Miras Hydraulikk leverer også sine fabrikasjons- og vedlikeholdstjenester til aktører innen kraftbransjen og energigjenvinning.

- Det er utrolig mye spennende som foregår innen industrien i nord. Se til Salten hvor de har et massivt energigjennvinningsprosjekt estimert til 1 milliard kroner. Celsa har en stor sirkulærøkonomi­satsning og Rana Gruber jobber mot nullutslippsdrift innen 2025. I tillegg er havbruksnæringen i endring og drifta går mot mer landbasert oppdrett, sier Nesengmo.

– Alt dette er mulige satsningsområder for oss. Når Freyr sin planlagte battericellefabrikk er på plass, har de behov for et massivt prosessanlegg med rør, tanker, vann-, gass- og lufttilførsel. Dette er med andre ord et vekst­område og en strategisk satsning for fremtiden, sier Nesengmo avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår