Største solcelleanlegg levert av NTE

 
Største solcelleanlegg levert av NTEBildet: Børstads Transport tar nå i bruk solcelleanlegget som til sammen dekker 1000 kvm på egne bygninger. Foto: NTE
Stjørdal får det største solcelleanlegget som NTE noen gang har levert når Børstads Transport nå tar i bruk anlegget som til sammen dekker 1000 kvm på egne bygninger.

Det er Børstad Eiendom som står for kjøpet av solcelleanlegget som skal brukes av Børstads Transport. Anlegget vil produsere 110000 KWh strøm årlig, og er det største anlegget som er montert av leverandøren NTE.

- Dette vil dekke deler av vårt eget strømforbruk. Og i perioder når vårt strømforbruk er lavt er det klargjort slik at vi kan levere strøm inn på nettet, sier daglig leder i Børstads Transport, Per Arne Aasen i en pressemelding.

Børstads Transport har i mange år vært en foregangsbedrift når det gjelder miljø. Selskapets eier og tidligere daglige leder, Sverre Myrvold, jobbet i mange år i nært samarbeid med miljøvernmyndighetene og avfallsselskaper om returordninger i Trøndelag.

- For oss har det vært viktig at vi kan være en del av det grønne skiftet i Norge. Som operatør på farlig avfall har vi gjennom mange år jobbet med avfallshåndteringen. Når forslaget kom om prosjektering av et stort solcelleanlegg på våre bygninger i Stjørdal, så var det viktig for oss å kunne gjøre dette, sier Sverre Myrvold.

Norge har satt som mål å kutte klimagassutslippene med minst 40% innen 2030, men i dag er halvparten av Norges energiforbruk basert på olje og gass. Det viktigste grepet for å nå utslippsmålene er å erstatte fossil energi med fornybar.

- NTE arbeider for å øke produksjonen av fornybar energi, både i egne vannkraftanlegg og i gjennom nye energiløsninger som dette. Derfor er det spennende å jobbe med fremtidsrettede kunder som Børstads Transport. Det de gjør er miljømessig viktig, i tillegg mener vi det vil være en lønnsom investering, sier prosjektleder Håvard Lutdal i NTE.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår