Stort potensial for energieffektivisering

 
Stort potensial for energieffektiviseringIllustrasjonsbilde: Getty Images
Med finanisering fra Klimaetaten har FME ZEN/NTNU laget rapporten "Energianalyse for bygningsmassen i Oslo". Rapporten synliggjør et stort potensial for energieffektivisering og utslippsreduksjoner.

Som innspill til sin oppdaterte klimastrategi ønsket Oslo kommune en forskningsbasert vurdering av potensialet for energisparing og reduksjon av klimagassutslipp fra energibruk i bygningsmassen mot 2040. Bygg som allerede finnes i dag, vil utgjøre en stor andel av bygningsmassen i mange tiår fremover. 

Resultatene i rapporten viser at selv om det samlede gulvarealet i bygningsmassen i Oslo er ventet å øke med 35 prosent i perioden 2009–2040, så er levert energi til bygningsmassen i referansescenarioet stabilt i perioden 2020–2040. Dette på grunn av energieffektivisering gjennom nybygging og rehabilitering, skriver Futurebuilt på sine nettsider.

Det er mulig å redusere energibruken i eksisterende bygg gjennom rehabilitering og energioppgradering. Nybygg bygget i fremtiden vil være langt mer energieffektive enn gjennomsnittlig eksisterende bygningsmasse. Men om disse bygges etter dagens krav, som passivhus eller nullutslippsbygg, har betydning for det samlede framtidige energibehovet. 

Valg av utslippsintensitet har stor betydning for utslippenes størrelse og utvikling sammenliknet med referanseåret 2009. Resultatene viser imidlertid at det uavhengig av beregningsmetode er et stort potensial for energieffektivisering og utslippsreduksjoner. I det ambisiøse scenarioet er både total levert energi og klimagassutslipp fra energibruk i 2040 omtrent 20 prosent lavere enn i referansescenarioet, heter det i rapporten.

Les hele rapporten her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår