Støtte til Seychellenes solplaner

 
Støtte til Seychellenes solplaner
Multiconsult støtter et flytende solkraft prosjekt i Seychellene, som vil bidra til at landet kan nå sine mål om fornybar energi.

Seychellene, som ligger i det vestlige Indiske hav, er nesten 100% avhengig av dieselimport som energikilde. Dette resulterer i høye kraftpriser, lav energisikkerhet og begrensninger for vekst og utvikling. For å redusere energikostnadene og øke strømnettets stabilitet, har regjeringen på Seychellene satt et mål om at fornybar energi skal stå for 15% av strømetterspørselen innen 2030.

- Vi er glade for å kunne støtte landets målsetning om utvikling av ren energi. Det er givende å levere rådgivende tjenester i forbindelse med dette viktige solprosjektet. Prosjektet er et 4MW flytende solenergi-PV-anlegg i lagunen på Le Rocher på Mahé Island, det blir kanskje verdens første storskala flytende solkraftverk på saltvann, sier Ryan Anderson, energispesialist og teamleder for prosjektet.

Multiconsult vil være ansvarlig for utviklingen av anbudsdokumentasjonen og lede anbudsprosessen. Oppdraget omfatter også kapasitetsbyggende aktiviteter til utvalgte interessenter, blant annet Seychellernes energikommisjon (SEC) og Public Utilities Corporation (PUC). Dette anlegget vil være verdens første storskala off-shore.

Stort potensial i Afrika, men få prosjekter
Multiconsults samarbeidspartner i prosjektet er Trinity LLP, et av de ledende internasjonale advokatfirmaene for infrastrukturprosjekter i Afrika, sør for Sahara. Prosjektet blir finansiert av den afrikanske utviklingsbanken, gjennom den afrikanske juridiske støttenheten (ALSF).

- Kostnaden for å utvikle solenergi er på nivå med store vannkraftprosjekter, og vesentlig billigere enn fossile brensler. Men til tross for enormt potensial for solkraft i Afrika, står utviklerne fremdeles overfor mange barrierer, og få solprosjekter har hittil blitt utviklet. Dette prosjektet er veldig teknisk interessant, fordi flytende sol fremdeles er en relativt ny teknologi, med mange mulige fordeler. Dette er for eksempel å spare verdifull plass på land, i land som ikke har så mye ledige områder slik som Seychellene, forklarer Ryan. Det er et enormt teknisk potensial for slike løsninger Internasjonalt er derfor fokuset på denne typen anlegg veldig høyt på agendaen i flere land.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår