Støtter våtromskrav for kjøkken

 
Støtter våtromskrav for kjøkkenBildet: direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge.
Rørentreprenørene Norge er ikke overrasket over at forsikringsbransjen vil fremme forslag om våtromskrav til kjøkken.

Bransjen har lenge bekymret seg over skadeomfanget på norske kjøkken og mange registrerer at mye arbeid utføres uten at det er i henhold til regelverket, ofte utført av huseier selv eller "håndverkere" som ikke kjenner regelverket. Samtidig er foreningen opptatt av at egen bransje må bidra til økt bevissthet blant boligeiere om at et kjøkken fullt av vanntilkoblede hvite- og brunevarer krever mer av både installasjonen og ikke minst av drift og vedlikehold.

- Bransjen må fortsette å ha en tett dialog med forsikringsselskapene, SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom – gjerne via Vannskadekontoret. Skjerpede regler vil bidra til reduksjon av skader, men det må jobbes fra flere fronter, mener direktør for kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge. Han etterlyser også klarere konsekvenser som følge av at arbeider ikke er utført i henhold til regelverket.

Vær tydelig på avkortning
- Gjør avkortningsreglene tydeligere og harmoniser bransjens praksis rundt utbetalinger etter skade, oppfordrer han.
Tobiassen har inntrykk av at det i dag er en del ulik praksis rundt utbetalinger.
- Noen forsikringsselskaper stiller krav til utbedring etter skade og krever at utbedring gjennomføres av kvalifisert håndverker. Andre igjen utbetaler summen uten at det man stiller krav til hvordan utbedring skjer i praksis, sier Tobiassen.

Må bevisstgjøre folk flest
Vannskader vil fortsette å oppstå selv om nye krav stilles til sikring, men sikringen kan bidra til at skadeomfanget reduseres. Det kan også økt bevissthet.
- Det vil alltid være noen som aldri renser sluket eller etterser slangen til oppvaskmaskinen. Men bedre og tydeligere informasjon og dokumentasjon fra rørleggeren om drift og vedlikehold kan bidra til at litt flere sjekker vanntilkoblede maskiner oftere, mener han.  
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår