- Straks tett bygg på hotellet på Haslelinje

 
- Straks tett bygg på hotellet på Haslelinje- Vi nærmer oss tett bygg og er i gang med fasademontasje på kontordelen, forteller arkitekt Henrik F. Poulsson hos Ghilardi + Hellsten Arkitekter til Byggfakta. (Ill: Ghilardi+Hellsten Arkitekter as)
AKTUELLE PROSJEKTER: AF Gruppen bygger for tiden nytt hotell med 217 rom og kontorlokaler på Hasle for selskapet Karvesvingen 7 as. Nå nærmer det seg tett bygg på hotelldelen av bygget.

Av Therese Alne Bolin

Antatt totalverdi på prosjektet er 490 millioner kroner. Byggestart var i april 2019 og  bygget skal stå ferdig 30. april neste år. Oppdragsgiver er Höegh Eiendom AS og framtidig leietaker til hotellet er Nordic Choice Hotels. Det etterlyses nå entreprenører innen flis og gulv.

Bygget skal ha BREEAM klassifiseringen «Very Good» og det vil bli to bygg som henger sammen i de første to etasjene. Hotellet vil ha 217 rom.

 - Vi nærmer oss nå tett bygg på hotelldelen av prosjektet, og er i gang med fasademontasje på kontordelen, sier arkitekt Henrik F. Poulsson hos Ghilardi + Hellsten Arkitekter til Byggfakta.

Bilde: Eiendommen ligger mellom T-banestasjonene Hasle, Løren og Økern i Oslo. (Foto: ghilardihellsten.com)

Planlegger en god miks

Planen er at den nye bydelen vil bli fylt av miljøvennlige kontorbygg, barnehager, leiligheter og som prikken over i-en, et nytt hotell. Både forretnings- og fritidsreisende skal kunne sove, ha møter og spise på hotellet som vil få 217 rom, konferansesal for 475 personer og gode møteromsfasiliteter.

Etter den siste ukens dramatiske hendelser med coronaviruset og de alvorlige konsekvensene dette vil ha for reiselivsbransjen, har grunnlegger og hotelleier Petter A. Stordalen måtte sende permitteringsvarsel til 3000 ansatte. Hvordan planene for det nye hotellet blir påvirket av dette er fortsatt uvisst.

Fleksibilitet og gjenbruk

Poulsson forteller videre at prosjektet er bygget med fokus på fleksibilitet og fremtidig gjenbruk ved utskifting av program/funksjon.

 - Dette oppnås med robuste dimensjoner i konstruksjonsgridet, raus takhøyde i alle etasjer, optimaliserte bygningsdybder. I tillegg til prosjektets mål om BREEAM sertifisering er levetid et av de viktigste miljøtiltakene, opplyser han.

Utvikler, arkitekt og hotelldriver har samarbeidet tett rundt ideen om å skape et nabolagshotell, der mange av hotellets funksjoner kommer allmennheten til gode, samt at bygget bidrar til å skape liv i nærmiljøet på Hasle Linje. Hotellet vil bli sterkt knyttet opp mot de nye byrommene rundt, og har utadrettede funksjoner som restaurant, bar og treningssenter på bakkeplan. I tillegg vil bygget ha et stort offentlig lobbyrom innendørs, der de vitale delene av byggets funksjoner møtes, forteller arkitekten.

Sambruk av arealer mellom kontordelen og hotelldelen av prosjektet har vært viktig for å optimalisere drift stimulere til interaksjon og synergieffekter.  Det har vært fokus på at bygget skal ha interaksjon med omgivelsene på alle sider, for å unngå at deler av bygget oppfattes som en bakside.

Fakta Haslelinje:

HasleLinje er navnet på den 100 mål stor eiendomen som ligger mellom t- banestasjonene Hasle, Løren og Økern. Hjertet i denne trekantede tomta er Vinmonopolets gamle tapperi, en arkitektonisk perle som nå skal huse unike leiligheter og en handlegate. Det er planlagt 750 nye leiligheter. Rundt det gamle vinslottet er det bygget miljøvennlige, funksjonelle kontorbygg tilrettelagt for det nye arbeidslivet, og topp moderne boliger i grønne omgivelser.

Til nå er 200 boliger ferdige, og Aller Media, Bymiljøetaten, Cowi og Securitas har fått sine hovedkontorer her. Med åpningen av Wang UNG i august 2018, inntar også spreke idrettselever Hasle.

Fakta Haslelinje Karvesvingen 7a

Nybygg av kontor og hotell i bydel Grünerløkka, Oslo

Haslelinje, felt K4

Bøkkerveien, Oslo

Verdi:    490 millioner kroner

Byggestart:        april 2019

Ferdig: 30. april 2021

Areal:    21000

Roller

Tiltakshaver: Karvesvingen 7 AS

Oppdragsgiver: Höegh Eiendom AS

Leietaker: Nordic Choice Hotels

Totalentreprenør: AF Bygg Oslo

RI Geoteknikk: Rambøll Norge AS

Arkitekt forprosjekt: Ghilardi + Hellsten

Arkitekt: Ghilardi+Hellsten Arkitekter AS

Interiørarkitekt hotell og kontor:  AS Scenario Interiørarkitekter Mnil

Interiørarkitekt treningssenter: Ghilardi+Hellsten Arkitekter AS

RI Miljø: Sweco Norge AS

RI Akustikk: Brekke & Strand Akustikk AS

 

 
Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår