Studenter gjør flomanalyse

 
Studenter gjør flomanalyseIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Det er forventet 20 prosent økte vannmengder under flom i fremtiden, og dette krever også økt sikkerhet for bebyggelsen. En bachelorgruppe fra Høgskolen i Østfold vil flomsikre boliger i Leirsund med avansert flomanalyse.

Leirsund har over lengre tid vært utsatt for flom, og flere boliger har blitt skadet av oversvømmelse. I sammenheng med Skedsmo kommunes ønske om innspill til bedre flomsikring, er det blitt utført en analyse av ulike flomverntiltak, for å sikre mot skader på infrastruktur og boligfelt i Leirsund.

Analysen er utført ved hjelp av simuleringer i programmet HEC-RAS, av en bachelorgruppe ved Høgskolen i Østfold, avd. Fredrikstad, og med veiledning fra COWI.

Formålet med simuleringen er å gi et fremtidsbilde av hvordan flommen inntreffer området, og hvordan flomvern kan hindre dette. Det er blitt sett på løsninger som økning av eksisterende flomvoller og oppreisning av nye i usikra områder. Ytterlige informasjon og bilder kan bli funnet på prosjektets nettside.

Under EXPO-arrangementet ved Høgskolen i Østfold 14-15. juni presenteres resultater av analysen, skriver studentene i en pressemelding.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår