Studenter gjør flomanalyse

 
Studenter gjør flomanalyseIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Det er forventet 20 prosent økte vannmengder under flom i fremtiden, og dette krever også økt sikkerhet for bebyggelsen. En bachelorgruppe fra Høgskolen i Østfold vil flomsikre boliger i Leirsund med avansert flomanalyse.

Leirsund har over lengre tid vært utsatt for flom, og flere boliger har blitt skadet av oversvømmelse. I sammenheng med Skedsmo kommunes ønske om innspill til bedre flomsikring, er det blitt utført en analyse av ulike flomverntiltak, for å sikre mot skader på infrastruktur og boligfelt i Leirsund.

Analysen er utført ved hjelp av simuleringer i programmet HEC-RAS, av en bachelorgruppe ved Høgskolen i Østfold, avd. Fredrikstad, og med veiledning fra COWI.

Formålet med simuleringen er å gi et fremtidsbilde av hvordan flommen inntreffer området, og hvordan flomvern kan hindre dette. Det er blitt sett på løsninger som økning av eksisterende flomvoller og oppreisning av nye i usikra områder. Ytterlige informasjon og bilder kan bli funnet på prosjektets nettside.

Under EXPO-arrangementet ved Høgskolen i Østfold 14-15. juni presenteres resultater av analysen, skriver studentene i en pressemelding.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår