Studentsamskipnaden fikk årets energisparepris

 
Studentsamskipnaden fikk årets energispareprisFra venstre: Varaordfører og juryleder Ola Lund Renolen,energirådgiver Thore Larsen fra Tempero Energitjenester, boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås- Sit, prosjekt- og utviklingssjef, Lars Meland- Sit, drifts- og vedlikeholdssjef Sit, Jan Håkon Bekkavik-Sit. Foto: Carl-Erik Eriksson
Energi- og miljøtiltakene i boligprosjektet Moholt 50|50 imponerte juryen for energispareprisen. - Et genialt prosjekt som representerer nytenking og innovasjon, sa juryleder og varaordfører Ola Lund Renolen under prisutdelingen.

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) kunne juble aller mest da Trondheim kommune onsdag markerte energispareprisens 10-årsjubileum med utdeling av prisen for 2017.

- Dette er veldig stor stas for oss. Vi har jo bygget disse boligene først og fremst for studentene. At det blir lagt merke til, er veldig artig. Fryktelig mange vil besøke disse boligtårnene. Besøkslistene er lange, og velvillige studenter stiller opp og viser fram hjemmet sitt, fortalte boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.

Moholt 50|50 er et ambisiøst bydelsprosjekt som i dag huser nesten 700 studenter, barnehage, bibliotek og aktivitetshus, butikk og næringsliv. Prosjektet har fått en rekke priser, blant annet Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2017.

Miljøhensyn har vært en viktig driver for prosjektet, og juryen fremhevet nullutslippstankegangen og den miksen av miljøteknologi som brukes til energisparing for å redusere både miljø-og klimabelastninger.

- Årets prisvinner er et godt eksempel på en helhetlig områdetankegang, der den enkelte bygning ses i sammenheng med omgivelsene, sa varaordfører Ola Lund Renolen.

Studentsamskipnaden vant også prisen for fem år siden. Da var det “Nye Berg studentby” og “Teknobyen studentboliger” som overbeviste juryen. Årets jury gjenbrukte like godt begrunnelsen fra 2012:

“Studentsamskipnaden har over lengre tid arbeidet med energieffektivisering i egne bygg, både gjennom tekniske og holdningsskapende tiltak, og ikke minst ved å gå foran i boligprosjekter med bygging av både lavenergibygg og passivhus med god arealutnyttelse. Sit legger til rette for en miljøvennlig studenthverdag.”

Boligblokkene i Moholt 50|50 er bygget i massivtre. Varaordfører Renolen trakk fram studentene i nybyggene som ambassadører for et godt og bærekraftig bomiljø med godt inneklima.

- Prosjektet fremmer bruken av fornybare materialressurser i byggebransjen, noe som gir reduserte klimautslipp og er mindre energikrevende, poengterte Renolen.

For å ta imot prisen var Studentsamskipnaden representert ved boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås, prosjekt- og utviklingssjef Lars Meland, drifts- og vedlikeholdssjef Jan Håkon Bekkavik og Thore Larsen fra Tempero Energitjenester, som har vært rådgiver på energi og inneklima.

Årets jury har bestått av: Energirådgiver i Pens, Magne Vågsland, som representerer Naturvernforbundet, direktør Svein Olav Munkeby i NTE, som representerer Næringsforeningen, professor Vojislav Novakovic fra NTNU, seniorrådgiver Frode Olav Gjerstad fra Enova, bygningssjef Trine Lill Johansen fra Trondheim kommune og juryleder varaordfører Ola Lund Renolen.

Energispareprisen deles ut hvert år av Trondheim kommune til energi- og klimatiltak i bygninger, anlegg, industri og annen virksomhet i Trondheim. Prisen består av en plakett med innskrift som skal settes på eller i anlegget, samt et diplom.

 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår