Styrker innsatsen mot arbeidskriminalitet

 
Styrker innsatsen mot arbeidskriminalitetArbeids-og sosialminister Anniken Hauglie mener at det behov for å intensivere innsatsen mot useriøse arbeidsvilkår og arbeidskriminalitet
Regjeringen foreslår en arbeidslivspakke på 25 millioner kroner for å møte utfordringene i arbeidslivet knyttet til useriøse arbeidsforhold og arbeidskriminalitet.

- Selv om arbeidslivet i hovedsak er preget av gode og ordnede forhold, er det fortsatt utfordringer i noen bransjer og virksomheter. Det er behov for å intensivere innsatsen mot useriøse arbeidsvilkår og arbeidskriminalitet, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding.

De spesifikke tiltak regjeringene foreslår er:

  • 6 millioner kroner til Arbeidstilsynet for å følge opp utsetting av næringer og aktiviteter gjennom kontroll og håndhevelse av regelverket. Styrkinga vil bidra til å gjøre Arbeidstilsynet til en synlig aktør som oppdager og forhindrer lovbrudd.
  • 6 millioner kroner til Petroleumstilsynet for å følge opp sikkerheten på sokkelen. Petroleumstilsynets oppfølging må være sterk og tydelig når virksomhetene ikke følger opp regelverket. Når det er framsyn, bør de bruke full bredde på verktøyet.
  • 8 millioner kroner for å øke det internasjonale samarbeidet for å motvirke urettferdige arbeidsforhold. Utfordringer knyttet til et trygt og seriøst arbeidsliv strekker seg utenfor landegrensene, og myndighetene styrker sin innsats for å bekjempe arbeidskriminalitet over landegrensene.
  • 2 millioner kroner til Arbeidstilsynets oppfølging av grenseoverskridende kriminalitet og arbeidssamarbeid og internasjonalt samarbeid.
  • 3 millioner kroner knyttet til en komitéløsning for spørsmål om gjengjeldelse etter varsel. Personer som opplever kritiske forhold på arbeidsplassen, skal kunne våge, og føle seg trygge, å varsle om dette. En styrevedtak vil bidra til å senke terskelen for å håndtere saker om gjengjeldelse på grunn av varsling.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår