Suksess med VVS-messe i «Corona-format»

 
Suksess med VVS-messe i «Corona-format»Bildet: Faglærer Arve Trædal og elever fra Flora VGS, i samtale med regionsjef Frank Leknes i Systemair
24. september var Niprox vertskap for en messe der en rekke firma innen VVS, energi og ventilasjon fikk presentere seg for bransjekolleger, kunder og leverandører i Niprox sine produksjonslokaler i Florø.

Av Bjørn Laberg

- Virus-restriksjonene har skapt vansker for messearrangører over det ganske land. Men messer er viktige, både for å vise hva bransjen har å by på, møte kunder og knytte kontakter. Derfor ville vi tone det hele litt ned og satse på kvalitet framfor kvantitet, sier salgssjef Roy Austbø i Niprox Technology i Florø.

- Vi vil vise bredden i tilbudet og ulike tekniske løsninger som kundene etterspør, for det er et stort informasjonsbehov der ute, sier Austbø.
På messa stilte derfor en rekke leverandører, som viste fram siste nytt innen VVS, energi og ventilasjon. Potensielle kunder og interesserte sørget for at utstillerne fikk lønn for strevet, i form av oppmerksomhet rundt produktene, samt sjansen til å knytte kontakter og bygge nettverk.

- Niprox har utarbeidet tekniske løsninger for rensing av vann i lukkede anlegg, for å hindre korrosjon. Vi har installert en rekke slike anlegg i næringsbygg, skoler og institusjoner fra København i sør til Longyearbyen i nord. Det er dette kontaktnettet som er en del av basisen for messa i Florø. Niprox inviterte derfor andre leverandører som også har funnet gode løsninger på ulike fagområder, sier Austbø.

- Vi ville skape et arrangement som viser kundene totaliteten av tilbudet innen denne sektoren. Derfor inviterte vi ulike bedrifter som per definisjon ikke konkurrerer med hverandre, men som til sammen har avanserte og anvendbare løsninger som viser hva bransjen har å tilby. Det er en kompakt, målrettet og kostnadseffektiv messemodell som deltakerbedriftene på messa også vil nytte oss av og senere, mener han.

Elever fra den lokale videregående skolen, som har egen linje for klima, energi og miljø, fant mye interessant på messa.
- Her kommer vi i kontakt med næringsliv og bedrifter. Vi får se det siste innen den tekniske utviklingen på dette feltet, som vi i mange tilfelle av både praktiske og økonomiske årsaker ikke har tilgang til gjennom undervisning. Vi får også se sammenhenger og praktisk bruk, samtidig som elevene får informasjon om mulighetene faget byr på, sier faglærer Arve Trædal, som var svært positiv til fagmessa i Niprox-regi.

- Slike messer er også en god anledning til å styrke bånd mellom skoleverk og næringsliv, så slike arrangement skulle vi derfor gjerne hatt flere av, mener Trædal.
Det er et håp salgssjef Roy Austbø i Niprox er innstilt på å realisere:

- Deltakerbedriftene er enig i at messa var en suksess, og flere messer vil det bli, på landsbasis, med denne messa som modell.  Men vi er ute etter å få med et par nye leverandører som kan komplettere den faglige totaliteten før vi kjører i gang med flere messer. Vi har fått verdifull erfaring fra den vellykka messa i Florø, og den erfaringen vil vi bruke for å videreutvikle konseptet, sier Austbø avslutningsvis.

Bildet: Salgssjef Richard Waren fra Kro-Produksjon AS i samtale med Oddvin-Grøneng fra Norconsult

Bildet: Salgssjef John Kåre Krokene fra Niprox avd. øst (t.v.) i samtale med Kristoffer Rygg og John Carlo Helset (t.h.) fra BOB.

Bildet: WillySture-fra-Grundfoss (til-venstre) i samtale med Thomas WilliamLind, fagansvarlig byggdrifterfaget, Coor Norge

Bildet: God stemning når to fra Bodø møtes. Dag Anders Vikse, Dantherm og Ole-Eilertsen (til-venstre) fra Slakteriet (laks)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår