Sverger til varmefolie

 
Sverger til varmefolieBildet: Marius Lundby dropper vannbåren varme til fordel for Flexwatt varmefolie
23.04.12: Familien Lundby på Stange bruker totalt ca. 15 000 kWh pr. år i sitt nye hus på ca. 120 kvadtatmeter grunnflate.
23.04.12: Familien Lundby på Stange bruker totalt ca. 15 000 kWh pr. år i sitt nye hus på ca. 120 kvadtatmeter grunnflate.
– Vi vurderte ulike former for oppvarming og valgte en løsning med varmefolien Flexwatt fra Varmecomfort i alle gulv med trådløs styring, sier Marius Lundby. Huset er oppført etter TEK10-forskriftene med bl.a. 20 cm isolasjon i veggene, skriver Ny Teknikk.
Marius Lundby arbeider som montør hos Elmontasje Hamar AS og hadde derfor gode forutsetninger for å vurdere anskaffelseskost i forhold til investeringskost for ulike løsninger.  
– Vannbåren varme viste seg å utgjøre det dobbelte av investeringskostnadene sammenliknet med bruk av lavtbyggende gulvvarme av typen Flexwatt. I tillegg er vedlikeholdskostnadene for anlegget betydelig lavere med Flexwatt-løsningen, hevder han.  

– Jo bedre isolering i husene, desto større blir lønnsomheten med bruk av strøm sammenliknet med vannbåren varme, sier daglig leder Lars Ruud i Varmecomfort AS. 

Energimerking
Oppvarmingen i et bolighus utgjør 60 prosent av totalt energiforbruk. Resten benyttes til lyskilder, varmtvannsbereder, oppvask- og vaskemaskin m.m.
– Derfor er det god grunn til å vurdere metodene som skal benyttes til oppvarming, sier daglig leder Lars Ruud i Varmecomfort AS.
– Etter at TEK10 ble innført, kreves det at alle leverandører som oppfører nye boliger, energimerker dem etter A-, B-, C- eller D-standard. Dette er forskrifter som er utarbeidet av Statens bygningstekniske etat. Dersom beregnet årlig energiforbruk i boligen er under 15 000 kWh, er det ikke krav til alternative fyringskilder. I boliger med høyere energiforbruk, er kravet at minst 40 prosent av varmebehovet skal dekkes av alternativ oppvarming, presiserer Ruud. 

Valg av løsning
– Vi vurderte vannbåren varme for hele huset, men konkluderte raskt at kostnadene ikke stod i forhold til tilbakebetalingstiden av anlegget, sier Lundby.
– Når alt var tatt med av graving, rørlegging, montering av ventiler, varmepumpe og vedlikeholdskostnader i løpet av systemets levetid, var valget enkelt. Installasjon med Flexwatt ga en betydelig bedre kostnadseffektivitet, sier han. 

Regulering
– Det er installert trådløst system for dag- og nattsenkning av temperaturen i huset, sier Lundby. – Det betyr at temperaturen går ned om natten og opp igjen til fast tid om morgen. I tillegg senkes temperaturen på dagtid når alle er ute, fortsetter han.
–Alle rom kan reguleres og programmeres ut fra behov og bruksområde. Dette er med på å redusere energikostnadene til et minimum. Fordelen med å benytte Flexwatt ved temperaturregulering er at denne type løsning har svært kort reaksjonstid. Det medfører en behagelig varmefølelse. 

Strøm mest lønnsomt
– Jo bedre isolering i husene, desto større blir lønnsomheten med bruk av strøm sammenliknet med vannbåren varme. Regnestykket viser at det ikke er mulig å tilbakebetale et anlegg med vannbåren varme når investerings- og finansieringskostnaden er tatt med, fastslår Ruud. 

Montasjevennlig
–Flexwatt elementene leveres på rull og kuttes i ønsket lengder. Dermed er tiden som benyttes til montasje meget kort, sier Ruud.
– Elementene legges på et 3 eller 6 mm tykt underlag av Reflektor. Deretter legges plastfolie, parkett, laminat eller sponplate. Elementene kan også monteres fra undersiden. Da stiftes de til bjelkelaget som isoleres, sier han. – Flexwatt er også ideell i forbindelse med rehabilitering. 

Rådgivning
– Med få unntak anbefaler vi våre kunder å montere varmefolie, sier prosjektleder Bjørnar Sleppen i Elmontasje Hamar AS. – Vi er opptatt av at våre kunder skal få en installasjon med lavest mulig anskaffelseskost, lite vedlikehold og med en enkel regulering. Systemet er driftssikkert og vel utprøvd. 
I rom der gulvet skal flislegges, benytter vi vanligvis varmekabelmatter. Når de legges rett under flisene, oppnår vi samme varmekarateristikk som Flexwatt har når den legges under parkett, sier Sleppen. 

Ti års garanti
– Flexwatt har vært på det norske markedet i nærmere 30 år med tilnærmet null reklamasjon. Produktet produseres i Boston, USA, der kravet til produktkvalitet er meget høy. –Gode produksjonsmetoder kombinert med grundig kvalitetskontroll, gjør at vi gir ti års garanti på produktet, sier Sleppen. 

Miljøvennlige materialer
Flexwatt varmefolie produseres av miljøvennlige materialer. Ferdig monterte elementer på Depron bygger bare 3,2–6,2 mm før parkett eller tregulv legges. Produktet egner seg like godt til nybygg som rehabilitering. Flexwatt holder seg under gulvleverandørenes krav til makstemperatur på 27 grader.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår