Tar fagprøven under Yrkes VM

 
Tar fagprøven under Yrkes VMBildet: Det gjenstår nå to dager av Yrkes VM i Abu Dhabi og Olve hevder seg godt i konkurranse med deltagerne fra 21 andre nasjoner. Foto: Stig Rath
Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde har fått godkjent konkurransen i Yrkes VM 2017 i Abu Dhabi, som fagprøve av Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Av Bjørn Laberg

I prinsippet er hovedoppgaven den samme som under avleggelse av fagprøve på en prøvestasjon, der kandidaten bygger et komplett kuldeanlegg. Forskjellen i Abu Dhabi er at dette skal skje på kortere tid og bør helst være enda mer perfekt!

Til å overvåke Olves innsats er Roy Skjørshammer Holmen, som ikke bare er ekspert og dommer i WorldSkills 2017, men også leder av prøvenemnden i Østfold. Han har lang erfaring i å bedømme fagprøver, og sier at Olve har gjort det bra så langt.

Hovedoppgaven går over tre lange dager, der Olve begynte med å bygge en varmeveksler, for siden å skulle ferdigstille et komplett kuldeanlegg med tilhørende igangkjøring, innregulering og dokumentasjon. Den fjerde og siste dagen er det to mindre oppgaver, en mekanisk og en elektrisk, som går på å feilsøke og utbedre feilen.

Halvveis ut i konkurransen om å bli verdens beste kuldemontør er det tydelig at det vil bli jevnt helt frem til siste minutt. Det gjenstår nå to dager av Yrkes VM i Abu Dhabi og Olve hevder seg godt i konkurranse med deltagerne fra 21 andre nasjoner fordelt på 6 kontinenter. VKE forestår organiseringen av Norges deltagelse, og Stiftelsen ReturGass er hovedsponsor, i dette som er en viktig begivenhet for rekruttering til kuldebransjen.

- Vi får utrolig god respons på deltagelsen i sosiale medier. Dette betyr mye for omdømmet og rekrutteringen til kuldemontørfaget, sier VKE sin fagdirektør kulde, Stig Rath.

Bildet: Olve Skjerve (t.v.) og trener Tor-Olav-Haugen. Foto: Stig Rath

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår