Tidenes satsing i Sognekraft

 
Tidenes satsing i SognekraftLeikanger Kraftverk AS blir tidenes satsing for Sognekraft AS.
AKTUELLE PROSJEKTER: Sognekraft AS skal straks i gang med det som er tidenes satsing i kraftselskapet. Det dreier seg om utbygging av kraftverk i Leikanger. Satsingen har en verdi på cirka 800 millioner kroner, og får en årsproduksjon på 208 GWh. Nylig ble det skrevet kontrakt med Leonhard Nilsen & Sønner AS verdt 450 millioner kroner for bygging av det underjordiske anlegget.

 

Av Tore Kubberød

Kapasiteten i Leikanger Kraft AS tilsvarer årsforbruket til mer enn 10.000 husstander. Styret for Sognekraft AS har vedteke utbygging av Leikanger Kraft AS. Utbyggingen av kraftverket i Leikanger er allerede i gang med tilrettelegging for tunnelpåslaget i Grindsdalen. Dermed er kraftselskapet i gang med det som er en av de største vannkraftutbyggingene i Norge i dette årtusenet. For Sognekraft AS er dette den største utbyggingen siden de bygde Årøy Kraftverk.

For å finansiere utbyggingen har Sognekraft AS solgt det heleide datterselskapet Fjærland Kraft AS til KGAL Inestment Managment GmbH & Co. Fjærland Kraft AS omfatter seks småkraftverk ved Fjærlandsfjorden i Sogndal med en samlet årsproduksjon på om lag 116 GWh. I avtalen er det også at Sognekraft AS skal drifte og vedlikeholde disse kraftverkene for KGAL og at Sognekraft AS kan kjøpe dem tilbake etter 25 år.

Nylig ble det også klart hvilket selskap som blir hovedentreprenør for Leikanger Kraftverk. Oppdraget gikk til Nordlandsselskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS, og kontrakten er verdt 450 millioner kroner. Byggetiden for Leikanger Kraftverk er satt til cirka 3,5 år.

FAKTA

Leikanger Kraftverk

Leikanger, Sogn og Fjordane

Utbygger: Sognekraft AS

Verdi: 800 millioner kroner

Byggestart: November 2017

Byggeperiode: Cirka 3,5 år

Totalentreprenør: Leonhard Nilsen & Sønner A

RI: Norconsult AS

 

Kommende jobber / roller: 

Elektroinstallasjon

Rørlegger

Sprengning

Ventilasjoninstallatør

Materiale

Ventilasjon

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår