To skoler blir til en i Nittedal

 
To skoler blir til en i NittedalSlik blir Elvetangen skole i Hakadal seende ut. En skole som skal erstatte de to skogene Hagen og Kirkeby. (Illustrasjon: Backe Oppland AS/Arkitektgruppen Lille Frøen AS/Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Nittedal kommune skal bygge ny barneskole, idrettshall og svømmehall på Elvetangen i Hakadal. Den nye skolen skal erstatte to eksisterende skolert. Et prosjekt som inkludert flomvoll og nytt veikryss vil koste over en halv milliard kroner.

Av Tore Kubberød

Det er Backe Oppland som skal bygge prosjektet som er tegnet av Arkitektgruppen Lille Frøen, mens Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter har tegnet området rundt skolen.

Det er Nittedal Eiendom KF som på vegne av Nittedal kommune har inngått kontrakten med firmaene om prosjektering og bygging av Elvebakken barneskole.  Et prosjekt som inkludert flomvoller og trafikale løsninger vil koste over 500 millioner kroner.

Det var en enstemmig bedømmelseskomite som valgte forslaget fra Backe Oppland, Arkitektkontoret Frøen og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter. Komiteen trakk blant annet fram at den nye skolen får veldig gode hjemmeområder for hvert enkelt trinn. Trinnene får også hvert sitt luftig fellesrom der klassene på trinnet kan samarbeide og møtes på tvers, for å nevne noe av det som ligger i vinnerforslaget.

Bedømmelseskomiteen mente også at dette løsningsforslaget hadde de beste utearealene, som både blir varierte og sammenhengende. Det er egne uteområder for de forskjellige trinnene, slik at man beholder følelsen av å høre til i en mindre gruppe. Det blir også egne innganger fra disse områdene rett til trinnenes hjemmeområder.

Forslaget inneholder et torg som kan fungere som samlingsplass for skole, idrett og på festdager. Hakadal Idrettslag får nye baner tilsvarende det de har i dag, samt nytt klubbhus og styrkerom i tillegg til idrettshall og svømmehall med tribuner. Disse fasilitetene er plassert nær hovedadkomsten. Det er mulighet for allsidig bruk av idrettshallen og svømmehallen både på dagtid og på kveldstid.

Fasaden blir av miljøvennlig, variert trevirke med oppdeling og markering som gjør det lett å orientere seg og som gir anlegget særpreg. Det er foreslått bærekraftige materialer og robuste drifts- og vedlikeholdsløsninger.

Planlagt byggestart er sommeren 2018 med ferdigstillelse til skoleåret 2020/2021. Den nye skolen blir tre etasjer høy, og hvert trinn vil ha plass til 100 elever. Totalt blir det plass til 700 elever. Det er elever fra de to skolene Hagen og Kirkeby som skal samles på den nye skolen som får mellom 70 og 80 ansatte.

FAKTA

Elvetangen felles barneskole

Nittedal, Akershus

Prosjektets totale verdi: 503 millioner kroner

Byggestart: Sommeren 2018

Ferdigstillelse: August 2020

Byggherre: Nittedal kommune ved Nittedal Eiendom KF

Prosjektleder: OPAK AS

Totalentreprenør: Backe Oppland AS

Arkitekt: Arkitektgruppen Lille Frøen AS

Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS


Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår