To sykehus blir til ett nytt

 
To sykehus blir til ett nytt(Illustrasjon: Nordic Office of Architecture AS )
AKTUELLE PROSJEKTER: Planleggingen av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal er inne i avslutningsfasen for forprosjektet. Forventet byggestart av sykehuset som har en kostnadsramme på 4,3 milliarder kroner er om et snaut år. Sykehuset skal etter planen stå klart i 2022.

Av Tore Kubberød

Sykehuset Nordmøre og Romsdal skal erstatte de to sykehusene i Kristiansund og Molde og vil dekke et opptaksområde på cirka 130.000 innbyggere. Sykehustomta er på Hjelset, som ligger cirka 20 kilometer utenfor Molde og 50 kilometer fra Kristiansund. Samtidig skal det opprettes et distriktsmedisinsk senter i det eksisterende sykehusbygget i Kristiansund. Arbeidet med ombyggingen er planlagt å starte opp i løpet av 2019.

Det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal tas i bruk i 2022. Akuttsykehuset på Hjelset blir på 54.000 kvadratmeter, mens det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund blir på cirka 6000 kvadratmeter.

Det er beregnet at sammenslåingen av sykehusene i Molde og Kristiansund vil bidra til en årlig innsparing på 100 millioner kroner.

FAKTA

Sykehuset Nordmøre og Romsdal

Hjelset i Molde, Møre og Romsdal

Tiltakshaver: Helse Møre og Romsdal HF

Verdi: 4,3 milliarder kroner

Byggestart: November 2018

Ferdig: Juni 2022

Entrepriseform: Samspillsentreprise

Arkitekt forprosjekt: Arkitema Architechts

Utredningskonsulent: COWI AS

Arkitekt:  Nordic Office of Architecture AS

RI forprosjekter byggeteknikk, elektroteknikk, ventilasjon, VVS: COWI AS

 

Anbudsfrist totalentreprenør: 8. januar 2018

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår