Tone Foss By inn i ny rolle

 
Tone Foss By inn i ny rolleBildet: Tone Foss By, daglig leder Foss Fabrikker AS. Foto: Jacob Johannes Buchard
Foss Fabrikker AS har besluttet å gjøre et skifte i ledelsen av familiebedriften. Tone Foss By (57), som overtok ledelsen av familiebedriften etter sin far i 1999 går over i ny rolle som arbeidende styreleder.

Det vil fortsatt være et aktivt eierskap i familiebedriften som nå starter jobben med å finne en ny daglig leder.

Foss Fabrikker AS ble etablert 1. desember 1968 av Johannes Foss som lyktes med å etablere produksjon og salg av baderomsmøbler i Norge. Foss Fabrikker AS omsetter i dag for nærmere 100 millioner og er direkteleverandør til et landsdekkende VVS-forhandlernettverk. 

I 1999 overtok Tone Foss By rollen som Daglig leder etter sin far Johannes Foss. Tones eldre bror Øystein Foss leder i dag produktutvikling og har vært aktiv i driften i 40 år. I 2009 ble det gjennomført et generasjonsskifte, hvor Johannes Foss gav alle sine eierandeler til sine fem barn. I 2017 ble det gjennomført en endring i eierstrukturen, hvor nå tre av fem i søskenflokken eier produsenten av baderomsmøbler Foss Fabrikker AS.

Endringen i ledelsen som skjer nå vil ikke påvirke eierstrukturen. Familien er opptatt av å skape verdier i Norge og har offensive planer for Foss Fabrikker AS. Tone Foss By har selv fremmet ønske om å tre ut av den daglige driften og frigjøre mer tid til strategisk arbeid.

- Over flere år har mitt fokus vært å styrke lønnsomheten og den markedsstrategiske kompetansen i bedriften. Jeg kjenner meg trygg på at tiden nå er inne til å finne min erstatter som daglig leder. Så langt er det ikke aktuelt for 3. generasjon å overta driften. Det betyr at vi nå søker etter rette person som kommer til en bedrift med dyktige og endringsvillige medarbeidere, sier Tone Foss By som pendler mellom sitt hjem i Åfjord og Birkeland hvor fabrikken holder til.

Som arbeidende styreleder vil Tone fortsatt være aktivt involvert i bedriften og fronte den utad. Trygve Holtskog som i dag er styreleder, fortsetter som styremedlem når Tone Foss By overtar som leder av styret i løpet av høsten 2018. Gjennom snart 50 år har familien bygd opp et moderne produksjonsanlegg med høy grad av fleksibilitet som gir godt grunnlag for offensiv satsning i årene fremover.

- Selskapet har vært gjennom store endringer de seneste årene, med endret distribusjonsstrategi kombinert med økt fokus på merkevarebygging og kundeoppfølging. Tone har gjort en fantastisk jobb i nær 20 år som leder av bedriften. Tidspunktet for ansettelse av ny daglig leder er derfor fornuftig. Vekst og merkevarebygging er sterkt prioritert fremover. Jeg ser frem til et fortsatt spennende samarbeid i årene som kommer, sier Trygve Holtskog, styreleder for Foss Fabrikker AS.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår