Toyota + Suzuki = sant

 
Toyota + Suzuki = santIllustrasjonsbilde
Toyota Motor Corporation (Toyota) og Suzuki (Suzuki), har som felles mål å bidra til en løsning av miljømessige utfordringer og å oppnå en sunn og bærekraftig samfunnsutvikling når det gjelder bil.

Dette ble kommunisert på en pressekonferanse i Tokyo 6. februar.

12. oktober i 2016 annonserte Toyota og Suzuki at de var blitt enige om utforske et mulig samarbeid. I tiden etter har selskapene drøftet utfordringer og diskutert samarbeidsområder som skal sikre rettferdig og fri konkurranse dem imellom. Selskapene har nå avtalt å starte det konkrete arbeidet mot realisering av partnerskap på områder som miljøteknologi, sikkerhetsteknologi og informasjonsteknologi. I tillegg planlegges produksjon av felles null- og lavutslipps modeller.

For å nå dette målet skal selskapene umiddelbart etablere et rammeverk som sikrer gjennomføring av punktene de nå har blitt enige om. Styreleder i Suzuki, Osamu Suzuki, sa følgende på pressekonferanse i Tokyo:

- Under ledelse av president Akio Toyoda er Toyota entusiastiske i våre diskusjoner om et samarbeid. Jeg ønsker å uttrykke min takknemlighet. Som svar på Toyoda sitt engasjement, vil Suzuki også arbeide intenst i disse diskusjonene. Vi har nå et glimrende utgangspunkt for å bygge et konkret samarbeidsforhold.

Adm. Direktør i Suzuki Norge Frank Dunvold har følgende kommentar:

- Dette er fantastiske nyheter for Suzuki i Norge. Vi har allerede suksess med unike firehjulstrekkmodeller med svært effektive og sterke turbo bensinmotorer som er gir lave avgifter. Vår første hybridmodell Ignis SUV 4x4 er lansert og flere vil følge. Ny Swift Hybrid 4x4 kommer allerede i mai. At vi nå etter hvert vil få nullutslippsbiler vil stryke vår posisjon ytterligere.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår