Trådløs varme blir enda mer elegant

 
Trådløs varme blir enda mer elegantBildet: - De trådløse enhetene kommer i flere utgaver. De er vel egnet som en del av interiøret i alle boliger, forteller Kåre Thorsen.
Uponor Smatrix Style er en hel familie av produkter som alle snakker med hverandre. Et eksempel er det nye termostathodet for radiatorer. Den kobler seg trådløst til den sentrale styreenheten i boligen.

Aktuatoren, som har betegnelsen T-162, leveres i en pakke med adaptere for de vanligste radiatorventilene i markedet.

Flere nyheter
- Vi har flere nyheter å by på innenfor Smatrix-familien. For eksempel den trådløse, kombinerte romtermostaten og sensoren T-169. Den er på størrelse med en moderne lysbryter, med tydelige tall og enkel betjening. Alternativt kan kunden sette opp en enda mindre sensor uten display, i tilfelle styringen bare skal gjøres annetstedsfra, sier Kåre Thorsen, produktansvarlig for innendørsklima i Uponor VVS i en pressemelding.

Ikke rørt noen ting
– Jeg kan lese av og styre alle temperaturer fra skjermen, enten jeg sitter hjemme i huset mitt eller jeg er på den andre siden av kloden. Modulene snakker trådløst med hverandre. Systemene passer også på seg selv, fastslår Thorsen, som knapt har endret noe som helst etter at han installerte Smatrix i sitt eget rekkehus i Son.
– De generelle tilbakemeldingene på systemet er entydige: Dette fungerer bra. Når folk har satt seg inn i dette, er det enkelt å bruke. Muligheten for å gjøre feil er svært liten. Etter at systemet ble innregulert hos meg, har jeg ikke rørt noen ting. Det står og går hele året. Jeg slår det ikke av sommeren heller. Da er det ikke noe varmebehov, men det er viktig at vannet i systemet sirkulerer litt, sier han

De enkleste batteriene
- I private boliger er det stort sett trådløst som gjelder. I noen offentlige bygg, for eksempel kontorer, barnehager og skoler, velger man kablet system fordi oppgaven «batteri-ordensmann» er vanskelig å administrere.  Når batteristanden i de trådløse enhetene synker, varsler de. Aktuatoren styres med to AAA-batterier. Romfølerne har knappebatterier: CR2032 er det mest brukte i de fleste husholdninger, for eksempel er det å finne i mange fjernkontroller for TV-en, sier Thorsen videre.

Lag ditt eget økosystem
Hjertet i teknologien er den sentrale styreenheten med berøringsskjerm. Både golvvarme og eventuell kjøling for opptil seks termostater og åtte aktuatorer. Det er dessuten enkelt å øke kapasiteten med en slavemodul.
– Du kan få ditt eget økosystem på hvert enkelt rom. Det er enkelt sette på nattsenking eller ringe hytta varm, om den har vannbåren varme.Temperaturen i rommet trenger ikke å være så høy som med for eksempel vedfyring eller panelovner – likevel fryser du aldri. Kunden kan velge å ha ett målepunkt i rommet. Flere radiatorer og annen vannbåren varme styres da ut fra dette punktet.
– Normalt settes en temperaturføler for golvvarme ikke på yttervegg. Den bør settes lengst mulig vekk fra andre varmekilder, som sol, fjernsynsapparatet og nær lamper.
Kåre Thorsen har valgt å styre ni rom hjemme trådløst. På skjermen synes stue, kjøkken, yttergang, soverom og flere. Han velger ett, og fører fingeren over innstillingshjulet på skjermen, formet som en halvsirkel. Blått peker mot kaldere rom, gult mot varmere.

Hjelp å få i alle ledd
- Uponor Smatrix Wave PLUS er tilgjengelig hos grossistene, og Uponors medarbeidere ved hovedkontoret i Vestby er alltid klare til å svare på spørsmål. Oppgaven vår er å lære opp installatørene, som jo er våre kunder. Uponor har en stor teknisk avdeling, som støtter opp under salget og overfor sluttbrukerne. Det er i alles interesse å skape et optimalt inneklima. Smatrix gjør det ikke bare mulig, men også veldig enkelt, sier Kåre Thorsen avslutningsvis i pressemeldingen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår